راهنما سالنامه لیست اعضا جستجو

پاسخ گوی آنلاین سؤالات شرعی

زمان کنونی: ۱۷-۱۱-۱۳۹۰, ۰۹:۰۴ صبح درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

اطلاعیه های تالار

بسته ویژه ماه محرم کشف الیقین

این صدای تپش قلبم نیست/ در حسینیه دل سینه زنی است فرا رسیدن روزهای عزاداری سید الشهدا علیه سلام تسلیت باد

[-]
آخرین ارسالی ها
آموزش مخارج حروف و تجوید
شروع کننده:هم ولایتی آخرین ارسال توسط:رضا1389 پاسخ ها:12 آموزش هاي ديني مشاهده:768 زمان:امروز
گزارش تصویری از بازسازی ورود تاریخی امام راحل به کشور
شروع کننده:یوسف المدنی آخرین ارسال توسط:یوسف المدنی پاسخ ها:0 اخبار جهان اسلام مشاهده:21 زمان:۱۴-۱۱-۱۳۹۰
وبلاگهای مذهبی
شروع کننده:هم ولایتی آخرین ارسال توسط:naser66 پاسخ ها:52 لینکستان سایت های اسلامی مشاهده:2970 زمان:۱۲-۱۱-۱۳۹۰
احکام نماز
شروع کننده:هم ولایتی آخرین ارسال توسط:طاهره وحیدیان پاسخ ها:39 احکام و مسائل شرعی مشاهده:5537 زمان:۱۲-۱۱-۱۳۹۰
سلسله بحثهای فضیلت وخواص سور/سوره نبأ
شروع کننده:طاهره وحیدیان آخرین ارسال توسط:طاهره وحیدیان پاسخ ها:1 قرآن و قرآن پژوهی مشاهده:28 زمان:۱۱-۱۱-۱۳۹۰
سلسله بحثهای فضیلت وخواص سور/سوره مرسلات
شروع کننده:طاهره وحیدیان آخرین ارسال توسط:طاهره وحیدیان پاسخ ها:1 قرآن و قرآن پژوهی مشاهده:34 زمان:۱۱-۱۱-۱۳۹۰
داستان های عارفانه
شروع کننده:محمد آسیابانی آخرین ارسال توسط:naser66 پاسخ ها:17 فلسفه و عرفان اسلامی مشاهده:3898 زمان:۹-۱۱-۱۳۹۰
فروش بیسکویت حرام در بازارهای تهران
شروع کننده:هم ولایتی آخرین ارسال توسط:هم ولایتی پاسخ ها:2 اخبار جهان اسلام مشاهده:241 زمان:۸-۱۱-۱۳۹۰
فرهنگنامه اصطلاحات عرفانی
شروع کننده:هم ولایتی آخرین ارسال توسط:رضا1389 پاسخ ها:3 فلسفه و عرفان اسلامی مشاهده:1822 زمان:۶-۱۱-۱۳۹۰
مشاوره و راهنمایی
شروع کننده:mandana آخرین ارسال توسط:رضا1389 پاسخ ها:33 احکام و مسائل شرعی مشاهده:346 زمان:۶-۱۱-۱۳۹۰
Plugin By Saeed

ارسال پاسخ 

امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امیتازات: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نقد آرا و اندیشه های ابن عربی
نویسنده پیام
naser66 آفلاین
کارشناس اخلاق

اعتبار: 3
ارسال: #1
نقد آرا و اندیشه های ابن عربی
به نام خدا
با صلوات بر محمد و ال محمد
و با یاد حضرت ولی عصر عج
**
با توجه به تاپیک های ایجاد شده بهتر دیدم که چنین تاپیکی نیز ایجاد شود که موضوعی متفاوت با تاپیک های دیگر که در مورد جناب محی الدین بن عربی است خواهد داشت.
البته با اجازه مدیر محترم بخش فلسفه و عرفان آقای همدم.
بنده به علمای یاد شده که از آقای این عربی به خوبی یاد کرده اند دسترسی ندارم. اما از آقایان« مدیر پایگاه آیت الله احدی نژاد»، جناب آقای« همدم» و ... می خواهم بنده را در این بخش یاری فرمایند و احیاناً خطایی اگر در نوشته ها پدید آمد یاری کنند.

[تصویر:  06773018204687450128.gif]

اللهم عجل لولیک الفرج
۱۱-۴-۱۳۸۹ ۰۷:۳۲ صبح
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
naser66 آفلاین
کارشناس اخلاق

ارسال: #2
RE: نقد آرا و اندیشه های ابن عربی
همه ما شیعیان به این اذعان داریم که بوبکر و عمر بزرگترین دشمنان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام بودند و علاوه بر آن بزرگترین دشمن مسلمانان نیز بوده اند. زیرا جامعه اسلامی را از داشتن چنین رهبران معصومی در راس حکومت محروم کرده اند. علاوه بر آن بزرگترین جسارت تاریخ که همان آزار و اذیت دخت نبی اکرم صلوات الله علیه و آله بود را در کارنامه سیاه خویش به ثبت دارند. لازم نمی بینم که در اینجا مدارک و اسنادی در این مقوله ذکر کنم.
اما آن چیزی که متحیر و متعجبم کرد قائل به عصمت بودن عمر از طرف آقای ابن عربی است.ایشان در کتاب فتوحات مکیه،ج1،ص200( ترجمه آیت الله بروجردی) می آورند که:
{{فتوحات مکیه جلد 1 صفحه 200}}:یکی از اقطاب رکبان عمر بن الخطاب و دیگری احمد بن حنبل است و بدین جهت پیامبر صلی الله علیه و آله راجع به نیروی خدادادی عمر فرمود:ای عمر ملاقات نکرد شیطان تورا در راهی مگر آنکه راه خود را تغییر داده و طریق دیگری را پیش گرفت،سپس میگوید:این سخن پیامبر گواه بر عصمت عمر است زیرا پیامبر معصوم شهادت(بر عصمت او)داده و مامی دانیم که شیطان به جز راه باطل پیش نگرفته به تصدیق پیامبر و او(عمر)کسی است که در راه خدا سرزنش ملامتگران جلوگیرش نخواهد بود و سپس می گوید:حق پایدار است.{بازگشت صفحه 158}
دوستان می توانند به سند داده شده رجوع فرمایند.

با این اوصاف می توان ابن عربی را شیعه و محب اهل بیت دانست؟

[تصویر:  06773018204687450128.gif]

اللهم عجل لولیک الفرج
۱۱-۴-۱۳۸۹ ۰۷:۳۹ صبح
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
کنکاش آفلاین
کارشناس اخبار اسلامی

ارسال: #3
ابن عربي ديگر با چه زباني بگويد اهل سنت برتر هستند.

الفتوحات المكية - ابن العربي - ج 1 - ص 171
وهو أن ينسب إلى هذه الذات أنها قادرة على الإيجاد عند أهل السنة أهل الحق أو ينسب إليها كونها علة

آيا با چنين سخني او شيعه است؟

[تصویر:  6kbqz6m2h3r7vnyi3p.jpg]
۱۱-۴-۱۳۸۹ ۰۹:۱۶ صبح
کنکاش آفلاین
کارشناس اخبار اسلامی

ارسال: #4
به قدري مزخرفات شيخ اكبر! در كتابهايش فراوان است كه من واقعا سر در گم شدم از كجا شروع كنم .بحثي را درمورد ولايتي كه ابن عربي براي خودش قائل بود به عنوان خاتم الاولياء!!!! پيدا كردم.آقا ناصر پيشنهاد ميكنم در اين مورد تونستيد تحقيقي انجام بديد.بنده هم سعي ميكنم هرچه زودتر مطالب رو مستند جمع كنم و ارائه بدم.
جدا از مسائل و اختلافات از تحقيق درمورد اين شخص شديدا خوشحال شدم.و تعجبم از افرادي است كه ميخواهند ابن عربي را به علت تقيه يا تحريف در نوشته شخصي بزرگ جلوه دهند.شايد به اين موضوع توجه نمي شود كه شايد ابن عربي جايگاهش در بهشت باشد اصلا كل كتابش تحريف شده باشد يا تقيه كرده باشد.ولي چيزي كه براي ما مهم است كه ابن عربي شخصي است كه كتابهايش با اين انحرافات وجود دارد.ما با اثار او كار داريم نه با شخص او.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۱-۴-۱۳۸۹ ۱۰:۱۴ صبح، توسط کنکاش.)
۱۱-۴-۱۳۸۹ ۱۰:۱۱ صبح
همدم آفلاین
کاربر نیمه فعال
**

اعتبار: 0
ارسال: #5
سلام
شما می گویی من برای امام زمان (ع) می نویسم و می گویم
ابا برای نقد علمی ار کلمات محی الدین به مزخرفات تعبیر می کنید این ار تقوا سر چشمه می گیرد
ایا همقکران ایشان را تکفیر می کنید این از تقوا است
تمام نظر من این است حال که شخصیتی مورد اختلاف تظر است این هم در این سطح به جای این که از علما عبور کنید تا اثبات مطلب کنید و حتی قائل به اشتباه حضرت امام بشوید اجازه بدهید تا نظرا ت مطرح شود بدون توهین بدون جدال بدون تکفیر
یاد دارم شما به نقد شخصیت افراد می پرداختید می خواستید مطالبی را در باره اقای صمدی املی مطرح کنید ایا این از تقوا سرچشمه می گیرد
ایا در صورتی که عقاید شما حق باشد باید اینگونه ان را تبلیغ کنید
شما چراتعجب می کنید از کسی که به دنبال حقیقت است
من عقیده ام این است اگر گوشه ای از کتاب او تحریف شده چرا مبانی درست او را رد می کنید
شما می گویید از خدا میترسید چرا در شبهات احتیاط نمی کنید
شما در بعضی از توشتارتان خلط مبحث می کنید در بعضی فرار رو به جلو می کنید و بدون دلیل مارا محکوم می کنید
در بحث علمی نظر علما را در مقام عمل جویا میشوید
میگویید به دنبال حقیقت هستید کدام حقیقت ایا حقیقتی که مورد محبت و علاقه شماست
ما گفتیم در این عربی احتباط کنید شما تکفیر می کنید کدام به تقوا نزدیکتر است
خدا به همه ما تقوا عنایت کند

خود را چو ذره هیچ بدان در هوای دوست
۱۱-۴-۱۳۸۹ ۱۱:۴۳ صبح
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
محمد آسیابانی آفلاین
سرپرست کل سایت

اعتبار: 9
ارسال: #6
با اهدای سلام و تحیت

اول عذرخواهی کنم که دیر به دیر سر میزنم به جهت پاره ای از مشکلات که ان شا الله به زودی حل میشه...
کما بیش در جریان موضوع قرار گرفتم. دوستان بحثهای خوبی مطرح کردند، و من هم نظر شخصی خودمو می نویسم.
اما در اینکه هر کس آرا و افکاری خاص خودش و داره که شکی نیست و ما میتوانیم از آرا خوب و مناسب استفاده کنیم و آرا بد و غیر علمی رو نپذیریم. در رابطه با ابن عربی هم همین مصداق دارد، همانطور که بزرگان مثلا از قدما حضرت ملاصدرا (که یکی از ارکان اصلی و بن مایه ی فکری فلسفه ی صدرایی فتوحات مکیه است) و از قرن حاضر حضرت امام هم استفاده های فراوانی از اندیشه ابن عربی کردند، که البته اندیشه ابن عربی کاملا اندیشه غنی است و همینکه شروع به طرح بحث فلسفی در رابطه با عرفان کردند حق بزرگی به گردن همه اندیشمندان بعد از خود دارد. و البته پرورش شاگردان را نیز فراموش نکنیم، به عنوان مثال صدرالدین قونوی و کتاب مصباح الانس.
اما متون عرفانی متونی به شدت تاویل پذیر هستند (دلایل زیادی برای این امر وجود دارد که نیازی به بازگویی نیست.) و آثار حضرت ابن عربی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و من توصیه ام به دوستان ابتدا یادگیری علم تاویل یا هرمنوتیک است و آرا افکار اندیشمندانی چون: دیلتای و شلایرماخر و هانس گئورگ گادامر در این زمینه کاملا مناسب است. (برای آشنایی کلی میتوانید به کتاب حقیقت و زیبایی آقای بابک احمدی مراجعه کنید.)
ابن عربی را هم تاویل کنید و بعد بحث کنید در موردش.
به زودی بر میگردم با مطالبی در مورد ابن عربی
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۱-۴-۱۳۸۹ ۰۱:۰۰ عصر، توسط محمد آسیابانی.)
۱۱-۴-۱۳۸۹ ۱۲:۵۶ عصر
محمد آسیابانی آفلاین
سرپرست کل سایت

اعتبار: 9
ارسال: #7
و یک نکته دیگر اینکه من با جناب همدم کاملا موافقم از لغات درست استفاده کنید و اگر در جهت نقد قدم برمیدارید سعی کنید که از تعبیرهایی چون مزخزف و ... استفاده نکنید و ...
اما پیشنهاد یک کتاب دارم برای دوستان: محی الدین بن عربی چهره ی برجسته ی عرفان اسلامی نوشته دکتر محسن جهانگیری
این نسخه ای که من دارم چاپ انتشارات دانشگاه تهران و تاریخ چاپش هم 1359 است
۱۱-۴-۱۳۸۹ ۰۱:۰۴ عصر
کنکاش آفلاین
کارشناس اخبار اسلامی

ارسال: #8
ممنون
متاسفانه آقاي همدم مطلبي را در تمام پست هاي مربوط كپي كرده اند يه جا هم مينوشتند جوابشان را ميدادم.
اما جناب محمد اسياباني شما به بنده بگوئيد اين كه ابن عربي مي گويد عمر معصوم است آيا مزخرف نيست؟؟ نكند جزو كلام گهربار ايشان است؟ آيا در كتاب ايشان نيامده ؟
آقاي آسياباني بهتر است مطالب تاپيك تشیع ابن عربی از منظر علمای شیعه را بخوانيد و به سوالات و شبهات پاسخ دهيد.بلاخره تكليف اين همه مزخرفات نه بلكه فرمايشات ايشان چيست؟ ايشان يكي از اركان تصوف است.آيا اينگونه به اسلام خدمت كرده است؟

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۱-۴-۱۳۸۹ ۰۴:۴۸ عصر، توسط کنکاش.)
۱۱-۴-۱۳۸۹ ۰۴:۴۷ عصر
کنکاش آفلاین
کارشناس اخبار اسلامی

ارسال: #9
چون آقاي آسياباني كتابي معرفي نمودند بنده كتابهايي را كه ايت الله صافي در استفتائي كه از ايشان درمورد ابن عربي شد را معرفي ميكنم.اين استفتاء رو قبلا در تاپيك تشیع ابن عربی از منظر علمای شیعه قرار دادم.اينم لينك عكس http://www.seyyedan.com/Files/html/rejal/ebnarabi/safi.jpg
كتاب هايي كه اين مرجع تقليد بعد از بيان مطالبي در رد افكار ابن عربي معرفي ميكنند.
1-خيراتيه در ابطال طريقه صوفيه تاليف محمد علي بهبهاني كرمانشاهي اين كتاب در كتابخانه مركزي و مركز اسناد دانشگاه تهران موجود است.
2-فضايح الصوفيه تاليف محمد جعفر بن محمد على بهبهاني در كتابخانه مركزي و مركز اسناد دانشگاه تهران موجود است.
3-حدیقه الشیعة تاليف مقدس اردبيلي در كتابخانه آستان حضرت عبدالعظيم حسنى (شهر رى) موجود است.
4-جستجو در عرفان اسلامی تاليف داود الهامی در كتابخانه مجلس شوراي اسلامى (تهران) موجود است.
يه كتاب عرفان و تصوف هم بود كه بنده متوجه نشدم كدوم كتاب هست.
كتابهايي كه گفتم در كتابخانه هاي ديگر هم وجود دارد و اين جاهايي كه گفتم براي نمونه بود.

۱۱-۴-۱۳۸۹ ۰۵:۱۵ عصر
کنکاش آفلاین
کارشناس اخبار اسلامی

ارسال: #10
نقل قول: ابا برای نقد علمی ار کلمات محی الدین به مزخرفات تعبیر می کنید این ار تقوا سر چشمه می گیرد
آيا اينكه عمر معصوم بوده يا حضرت ابوطالب عليه السلام كافر بوده و شيعيان را سگ و خوك ديده است چيزي جز مزخرفات است.شايد هم جزو سخنان گهر بار باشد!
نقل قول: تمام نظر من این است حال که شخصیتی مورد اختلاف تظر است این هم در این سطح به جای این که از علما عبور کنید تا اثبات مطلب کنید و حتی قائل به اشتباه حضرت امام بشوید اجازه بدهید تا نظرا ت مطرح شود بدون توهین بدون جدال بدون تکفیر
بنده درمورد ابن عربي گفتم كه مزخرف زياد گفته و مزخرفاتش را مينويسم. اين كه از امام عبور كردم مساله اي است كه بار ها گفتم خب شما هم از آيت الله صافي،بر.جردي،مرعشي،روحاني و... عبور كرديد اين حرفها چيست.امام هم مانند باقي مراجع نظرش را در اين باره گفته.حال من كجا به ايشان توهين كردم؟.خب اگر فكر ابن عربي اين است كه مطرح شد شما بگوئيد هم فكرانشان چه مذهبي خواهند شد.ضمنا من قبلا هم گفتم دفاع از كسي به معناي اين نيست كه دفاع كننده اعتقادات آن شخص را دارد.محل دقيق توهين را نقل قول بفرمائيد بنده عذر خواهي خواهم كرد.
بنده اگر اسمي از ايشان آوردم گفتم شبهاتي درمورد ايشان مطرح است و ميخواهم بپرسم دقيق اين را گفتم
(۱۰-۴-۱۳۸۹ ۰۲:۰۷ صبح)كنكاش نوشته شده توسط:  البته اگر مايل باشيد بنده شبهاتي درمورد اقاي صمدي آملي هم دارم.مشتاق هستم از شخصي بپرسم.بعد از پاسخ به سوالات درمورد ابن عربي شايد آن ها را مطرح كردم.
بله درست است چون اگر حق با ايشون باشد و قضيه درمورد ايشون حل نشود هم تفرقه و نفاق زياد مي شود هم اگر واقعا ايشون اشتباه كنند گمراهي بسيار خواهد شد.
نقل قول: ایا در صورتی که عقاید شما حق باشد باید اینگونه ان را تبلیغ کنید
چگونه تبليغ كنم دوست عزيز شما بگوئيد.
نقل قول: شما چراتعجب می کنید از کسی که به دنبال حقیقت است
بيشتر توضيح دهيد يعني چه كه تعجب ميكنم؟
نقل قول: من عقیده ام این است اگر گوشه ای از کتاب او تحریف شده چرا مبانی درست او را رد می کنید
شما می گویید از خدا میترسید چرا در شبهات احتیاط نمی کنید
خب دوست عزيز بنده قبلا هم كه گفتم شما چه دليل براي اثبات تحريف داريد ضمنا چگونه تشخيص ميدهيد كجا تحريف شده كجا نه.از كجا معلوم مطالب خوب او براي او نباشد.ضمنا مگه يكي دو مطلب است كه تحريف شده.
ضمنا بنده اعتقاداتم را بيان ميكنم تا اگر اشتباه است اصلاح شود.البته با برورد شما تا اينجا به صحت آن بيشتر رسيده ام.
نقل قول: شما در بعضی از توشتارتان خلط مبحث می کنید در بعضی فرار رو به جلو می کنید و بدون دلیل مارا محکوم می کنید
شما آن بعضي از موارد را بياوريد اتفاقا اين اشكال بر شما وارد است.من بارها بحث تقيه و تحريف را توضيح دادم ولي شما فقط نوشتيد دقت كنيد.چرا نمي گوئيد آيا نظري كه نوشتم درست است يا غلط.ضمنا شما اين مطلب را در سه تاپيك كپي كرديد ولي يك بار هم به سوالت پاسخ نداديد.
نقل قول: در بحث علمی نظر علما را در مقام عمل جویا میشوید
اولين بار شما در تاپيك تشيع ابن عربي حرف علما را آورديد.ضمنا اين همان فرار به جلو است.من كه بارها اين مطلب را گفتم كه نظر علما محترم است ولي واجب نيست كه بپذيريم .مگر شما در جواب naser66 نظر امام خميني (ره) را نياورديد؟ بعد به من مي گوئيد نظر علما را مي اورم.
نقل قول: میگویید به دنبال حقیقت هستید کدام حقیقت ایا حقیقتی که مورد محبت و علاقه شماست
در مورد شما هم صدق ميكند چه ربطي به بحث داشت بنده دلايل را مينويسم و شما به جاي بيان دلايل متاسفانه فقط حرف احساسي ميزنيد.
نقل قول: ما گفتیم در این عربی احتباط کنید شما تکفیر می کنید کدام به تقوا نزدیکتر است
لطفا مطالب را با نقل قول بيان كنيد بنده توضيح دادم درمورد ابن عربي و طبق صحبت هاي ايشان در جايي نوشتم
(۱۰-۴-۱۳۸۹ ۰۲:۰۷ صبح)كنكاش نوشته شده توسط:  حالا بايد ديد كسي با خصوصياتي كه مراجع مخصوصا آيت الله روحاني مي گويند كافر است يا نه!!!
ولي بنده دليلي براي تحقيق درمورد اين موضوع نمي بينم.در همين حد كه بزرگاني مي گويند ايشون شيعه نبودند كافي است و نشان ميدهد كه شخصيتي نيست كه بخواهيم پشت سر هم از ايشان تعريف كنيم.
قطعا اين موضوع سبب تكفير قائلين به تشيع ابن عربي نيست.سبب تكفير همفكران ايشان چطور؟؟؟

خب بعد بيان مطالب گفتم ايا با اين عقائد چنين شخصي كافر نيست؟ اين را گفتم تا تفكر بشود.

۱۱-۴-۱۳۸۹ ۰۵:۴۴ عصر
ارسال پاسخ 

پرش به انجمن: