-
راهنما سالنامه لیست اعضا جستجو

پاسخ گوی آنلاین سؤالات شرعی

زمان کنونی: 24-05-2012, 05:01 PM درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

اطلاعیه های تالار

یا صاحب الزمان کی شود پشت به خانه کعبه دهی وبانگ انا المهدی سر دهی؟؟؟

ارسال پاسخ 

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اسماء،القاب و کنیه های حضرت مهدی (علیه سلام)
نویسنده پیام
naser66 آفلاین
کارشناس اخلاق

اعتبار: 3
ارسال: #1
اسماء،القاب و کنیه های حضرت مهدی (علیه سلام)
بقیة الله کیست؟
«بقیة الله» به معنای باقی ماندن چیزی یا کسی،از ناحیه خداوند برای مردم است. به تعبیر دیگر، هر موجود نافع که از طرف خداوند برای بشر باقی مانده و مایه خیر و سعادت او گردد،«بقیة الله» محسوب می شود و از آن جا که مهدی موعود(عج) آخرین پیشوا و بزرگترین رهبر انقلابی پس از قیام پیامبر اکرم(ص) است،یکی از روشنترین مصادیق «بقیة الله» می باشد و از همه به این لقب شایسته تر است.(1) به ویژه آنکه امام مهدی(عج) تنها باقی مانده پس از پیامبران و امامان است؛ از این رو در روایات متعددی به آن حضرت، لقب «بقیة الله» داده شده است.
از جمله در روایتی آمده است:«چون مهدی خروج کند،پشت به کعبه می ایستد. با او 313 نفر جمع می شوند و نخستین چیزی که تکلم می فرمایند، این آیه است:« بقیة الله خیر لکم ان کنتم مومنین».و سپس می فرمایند:«منم بقیة الله و حجت و خلیفه او در میان شما».سپس هیچ کس بر او سلام نمی کند، مگر اینکه می گوید:« السلام علیکم یا بقیة الله فی ارضه»(2).
بقیة الله، یعنی کسی که در وجود او ، همه مواریث انبیا و ائمه علیهم السلام است.در واقع وجه اختصاصی حضرت ولی عصر(عج) به این است که «بقیة الله» می باشند.مطابق روایتی که از خود ائمه رسیده، در وجود مبارک امام زمان علیه سلام تمام مظاهر علم، قدرت و حکمت الهی یک جا جمع شده است.ظهور ایشان و غلبه بر سراسر جهان،بزرگترین مظهر قدرت الهی است که به دست هیچ یک از ائمه علیهم السلام واقع نشده است.
روایت شده است:وقتی احمد بن اسحاق بن سعد اشعری به محضر امام حسن عسکری علیه سلام شرفیاب شد، درباره جانشین آن حضرت سوال کرد.امام کودکی خردسال را به او نشان داد.احمد بن اسحاق پرسید:آیا نشانه ای هست تا قلبم اطمینان یابد؟آن کودک زبان گشود و به زبان عربی فصیح فرمود:« انا بقیة الله فی ارضه و المنتقم من اعدائه فلا تطلب اثراً بعد عین یا احمد بن اسحاق»
«من بقیة الله بر روی زمین و منتقم از دشمنان او هستم، ای احمد بن اسحاق! بعد از دیدن این( کرامت) نشانه ای طلب مکن».(3)
سلام مخصوص بر آن حضرت نیز چنین است:«السلام علیک یا بقیة الله فی ارضه»(4)
1)تفسیر نمونه/ج9/ص204
2)منتهی الآمال/ج2/ص 757
3)کمال الدین/ج2/ص384/ح1
4)همان/ص653

\[تصویر:  images?q=tbn:ANd9GcTsfC38M6WeQhQf1tulVxm...dXMldv_RpA]
(آخرین ویرایش در این ارسال: 20-06-2011 11:24 AM، توسط هم ولایتی.)
21-06-2010 10:20 PM
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
naser66 آفلاین
کارشناس اخلاق

اعتبار: 3
ارسال: #2
RE: اسماء،القاب و کنیه های حضرت علیه سلام
ابو عبد الله‏

گنجى شافعى در كتاب بيان، در احوال صاحب الزمان (عليه السلام) روايت كرده از حذيفه، از رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) كه فرمود: اگر نماند از دنيا مگر يك روز، هر آينه مى‏انگيزاند خداوند، مردى كه اسم او اسم من است و خلق او خلق من، كنيه او ابو عبد الله است.

روايت شده كه از براى آن جناب است كنيه يازده امام از پدران و عموى او حضرت امام حسن مجتبى (عليه السلام).

يكى از كتاب‏هاى مناقب قديمه (كه اول آن چنين است: خبر داد ما را احمد بن محمد بن سمط، در اواسط سال 335 گفت: قرائت كردم اين كتاب را بر ابى الحسن على بن ابراهيم انبارى در اواسط ماه ربيع الاخر.

گفت: خبر داد گفت: خبر داد مرا ابو العلا احمد بن يوسف بن مويد انبارى در سال 326 الخ، و مشتمل است بر اجمالى از احوال همه ائمه ((عليهم السلام)) و، كنون مؤلف آن معلوم نشده) نيز اين روايت را نقل كرده است.
منبع: کتاب نجم الثاقب

\[تصویر:  images?q=tbn:ANd9GcTsfC38M6WeQhQf1tulVxm...dXMldv_RpA]
20-06-2011 01:26 AM
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 

پرش به انجمن: