راهنما سالنامه لیست اعضا جستجو

پاسخ گوی آنلاین سؤالات شرعی

زمان کنونی: ۱۷-۱۱-۱۳۹۰, ۰۹:۰۲ صبح درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

اطلاعیه های تالار

بسته ویژه ماه محرم کشف الیقین

این صدای تپش قلبم نیست/ در حسینیه دل سینه زنی است فرا رسیدن روزهای عزاداری سید الشهدا علیه سلام تسلیت باد

[-]
آخرین ارسالی ها
آموزش مخارج حروف و تجوید
شروع کننده:هم ولایتی آخرین ارسال توسط:رضا1389 پاسخ ها:12 آموزش هاي ديني مشاهده:768 زمان:امروز
گزارش تصویری از بازسازی ورود تاریخی امام راحل به کشور
شروع کننده:یوسف المدنی آخرین ارسال توسط:یوسف المدنی پاسخ ها:0 اخبار جهان اسلام مشاهده:21 زمان:۱۴-۱۱-۱۳۹۰
وبلاگهای مذهبی
شروع کننده:هم ولایتی آخرین ارسال توسط:naser66 پاسخ ها:52 لینکستان سایت های اسلامی مشاهده:2970 زمان:۱۲-۱۱-۱۳۹۰
احکام نماز
شروع کننده:هم ولایتی آخرین ارسال توسط:طاهره وحیدیان پاسخ ها:39 احکام و مسائل شرعی مشاهده:5537 زمان:۱۲-۱۱-۱۳۹۰
سلسله بحثهای فضیلت وخواص سور/سوره نبأ
شروع کننده:طاهره وحیدیان آخرین ارسال توسط:طاهره وحیدیان پاسخ ها:1 قرآن و قرآن پژوهی مشاهده:28 زمان:۱۱-۱۱-۱۳۹۰
سلسله بحثهای فضیلت وخواص سور/سوره مرسلات
شروع کننده:طاهره وحیدیان آخرین ارسال توسط:طاهره وحیدیان پاسخ ها:1 قرآن و قرآن پژوهی مشاهده:34 زمان:۱۱-۱۱-۱۳۹۰
داستان های عارفانه
شروع کننده:محمد آسیابانی آخرین ارسال توسط:naser66 پاسخ ها:17 فلسفه و عرفان اسلامی مشاهده:3898 زمان:۹-۱۱-۱۳۹۰
فروش بیسکویت حرام در بازارهای تهران
شروع کننده:هم ولایتی آخرین ارسال توسط:هم ولایتی پاسخ ها:2 اخبار جهان اسلام مشاهده:241 زمان:۸-۱۱-۱۳۹۰
فرهنگنامه اصطلاحات عرفانی
شروع کننده:هم ولایتی آخرین ارسال توسط:رضا1389 پاسخ ها:3 فلسفه و عرفان اسلامی مشاهده:1822 زمان:۶-۱۱-۱۳۹۰
مشاوره و راهنمایی
شروع کننده:mandana آخرین ارسال توسط:رضا1389 پاسخ ها:33 احکام و مسائل شرعی مشاهده:346 زمان:۶-۱۱-۱۳۹۰
Plugin By Saeed

ارسال پاسخ 

امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امیتازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شبهات مسائل زنان
نویسنده پیام
کنکاش آفلاین
کارشناس اخبار اسلامی

اعتبار: 3
ارسال: #31
RE: ظلم به زن
مساله اولي كه مطرح نموديد منكر بحث من نيست من هم ميگويم ميتوان احكام را بروز كرد بدون اينكه در اصل آن تغيير داد(خوهشا تمام روايات و مطالب را مستند مطرح نماييد تا بتوان از آنها استفاده كرد و بحث مستند باشد)
بنده به هيچ وجه منكر وجود شرايط لازم براي تعدد ازواج نيستم كه آيه مربوط به شرايط ازدواج را مطرح ميكنيد.درمورد ارتباط قوانين و احكام به اين تيتر خبر ايسنا دقت كنيد خنده دارست ايسنا مينويسد: ازدواج موقت قانوني مي‌شود يعني قبلا نبوده!
(۲۹-۱۰-۱۳۸۸ ۰۷:۰۰ عصر)هم ولایتی نوشته شده توسط:  نماز خواندن که مثال می زنید از سنخ حکم اجتماعی نیست . حکم اجتماعی تغییر و تحول پذیر است ولی تعبدات خیر .
مگه من غير اين رو ميگم
پيروز باشيد و در خدمت ارباب

[تصویر:  6kbqz6m2h3r7vnyi3p.jpg]
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۹-۱۰-۱۳۸۸ ۰۷:۳۲ عصر، توسط کنکاش.)
۲۹-۱۰-۱۳۸۸ ۰۷:۲۰ عصر
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
reyhaneh آفلاین
ريحانه
*

اعتبار: 0
ارسال: #32
با سلام خدمت آقاي كنكاش نيوز و همولايتي بزرگوار
بحث از ظلم اسلام به زن شروع شد و به اجازه‌ي ازدواج و محدوديت هاي آن براي زنان ادامه يافت و با مطرح شدن موضوعات در قالب اجتماع ادامه پيدا كرد.
اما من با صحبت‌هاي آقاي همولايتي موافقم، و به نظرم نبايد اشكالات فعلي جامعه اسلامي ايران يا هرجامعه‌ي اسلامي در جهان را به نام اسلام ضبط كرد از سوي ديگر ما بايد اين را ملاك كار خود قرار دهيم كه قوانين اسلامي و فقه پويا موظفند كه قوانين اسلامي را به روز كنند.

يا أيُّها النّاسُ اتّقوا ربكم الّذي خَلقَكم مِن نفسٍ واحدة و خَلقَ منها زوجَها و بَثَّ مِنهُما رِجالاً كثيراً و نِساءً.[/font]
۷-۱۱-۱۳۸۸ ۰۹:۵۴ عصر
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ترنم باران آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #33

سلام

آيه 228 بقره آشكارا ميگويد
زنان را بر شوهران حقوق مشروعي است چنانكه شوهران را بر زنان ، ليكن مردان را بر زنان
برتري خواهد بود و الله بر همه چيز تواناست و به همه ي امور داناست .

آيه 282 سوره ي بقره گواهي يك مرد را برابر گواهي دو زن دانسته است
...دو تن از مردان گواه اوريد و اگر دو مرد نيايد يك تن مرد و دو تن زن ...

آيه 11 سوره نسا ارث مردان را دو برابر دختران بر مي شمارد
حكم خدا در حق فرزندان شما آنست كه پسران دوبرابر دختران ارث ببرند ...

ايه 34 نسا:الرجال قوامون على النساء

چرا شهادت يك مرد برابر با شهادت دو زن است ؟
چرا ارثي كه زن ميبرد نصف ارث مرد است؟
خواهش ميكنم جوابهاي تكراري ندهيد! (نمونه: از نظر دین وظیفه ی تامین معاش خانواده با مرد است.مرد باید برای خانواده ی خود خورد و خوراک و پوشاک و مسکن و ... همه ی نیاز های زنان را براورده سازد . تا حد شرعی. یعنی همین که بتواند یک زندگی ابرو مندانه داشته باشد.
خب حال که قانون شرعی بر این است که مرد باید کار کند، با این وسیله یک کمکی به مرد میکند. خداوند حق ارث دو برابر را در برابر تامین معاش خانواده به مرد داده است.
پس هیچگونه تبعیضی صورت نگرفته است. زنان چون به دخل و خرج خانه مکلف نشده اند و وظیفه ی انان نشده که کاری کنند ، لذا سهمشان از ارث کمتر از مردان است.)

در بسیاری خانواده ها زنان عنصر اصلی تامین معاش بودند تکلیف ارث چگونه است ؟
یا هرگز پیش بینی این روز رو نداشتند ؟ و گویی زمانه همچنان در عصر قدیم خواهد ماند؟
ايا اگر استثنا ميدانيد تکلیف در این باره چگونه است؟
اوامری ذکر شده؟
تدابیری اندیشیده شده؟
چون اسلام گفته وظیفت نیست پس با وجود انجام و قبول زحمت هیچ حقی ندارد در این زمینه؟

ترنم باران, proud to be a member of تالارهای گفتمان کشف الیقین since Feb 2010.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۲-۱۱-۱۳۸۸ ۰۳:۱۵ صبح، توسط ترنم باران.)
۱۲-۱۱-۱۳۸۸ ۰۳:۰۶ صبح
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ترنم باران آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #34
آيه 30 معراج و آيه 6 سوره مومنون هر دو زنهاي برده را به گونه ي نا محدود براي مالكانشان مجاز مي شمارد
آيه 6 سوره مومنون در اين بار ميگويد :
... و يا كنيزان ملكي متصرفي آنها كه هيچ نوع ملامتي در مباشرت اين زنان براي مردان وجود ندارد .

اگر مي ترسيد كه نتوانيد در مورد دختران يتيم [ در صورت ازدواج با آنان ] عدالت ورزيد ، بنابراين از [ ديگر ] زنانى كه شما را خوش آيد دو دو و سه سه و چهار چهار به همسرى بگيريد. پس اگر مي ترسيد كه با آنان به عدالت رفتار نكنيد ، به يك زن يا به كنيزانى كه مالك شده ايد [ اكتفا كنيد ] ; اين [ اكتفاى به يك همسر عقدى] به اينكه ستم نورزيد و از راه عدالت منحرف نشويد ، نزديك تر است (3نساء(
]ازدواج با ] زنان شوهردار [ بر شما حرام شده است ] مگر زنانى كه [ به سبب جنگ با شوهران كافرشان از راه اسارت ] مالك شده ايد ; [ اين احكام ] مقرّر شده خدا بر شماست . و زنان ديگر غير از اين [ زنانى كه حرمت ازدواج با آنان بيان شد ] براى شما حلال است ، كه آنان را با [ هزينه كردن ] اموالتان [ به عنوان ازدواج ] بخواهيد در حالى كه [ قصد داريد با آن ازدواج ] پاكدامن باشيد نه زناكار . و از هر كدام از زنان بهره مند شديد ، مهريه او را به عنوان واجب مالى بپردازيد ، و در آنچه پس از تعيين مهريه [ نسبت به مدت عقد يا كم يا زياد كردن مهريه ] با يكديگر توافق كرديد بر شما گناهى نيست ; يقيناً خدا همواره دانا و حكيم است .(24نسا)

رواياتى در ذيل آيه (والمحصنات من النساء الا ما ملكت ايمانكم (
و در كافى و تفسير عياشى از محمد بن مسلم روايت شده كه گفت : من از امام باقر (عليه السلام ) از معناى كلام خداى عزوجل پرسيدم ، كه فرمود: "المحصنات من النساء الا ما ملكت ايمانكم"، فرمود: به اينكه انسان به برده خود كه كنيزش همسر او است بگويد: از همسر خودت كناره گيرى كن ، و ديگر با او نزديكى نكن ، آنگاه خود او كنيزش ‍ را از دسترس غلام دور نگه بدارد، تا حيض شود بعد از آن كه پاك شد خودش با او نزديكى كند، سپس اگر خواست دوباره او را در اختيار غلام بگذارد، بعد از آنكه حيض شد او را به غلام برمى گرداند، بدون اينكه حاجت به عقد نكاح داشته باشد.
......

مؤ لف قدس سره : و اين معنا: به غير اين دو طريق به طرق ديگر اهل سنت روايت شده ، و ليكن آنچه از طرق ائمه اهل بيت (عليهم السلام ) روايت شده خلاف اين است ، و كتاب هم ، موافق با روايت شيعه است .
و در الدرالمنثور است كه طيالسى ، و عبدالرزاق ، و فريابى ، و ابن ابى شيبه ، و احمد، و عبد بن حميد، و مسلم ، و ابو داود، و ترمذى و نسائى ، و ابويعلى ، و ابن جرير، و ابن منذر و ابن ابى حاتم ، و طحاوى ، و ابن حيان ، و بيهقى (در كتاب سنن )، همگى از ابى سعيد خدرى روايت كرده اند كه گفت : رسول خدا (صلى الله عليه و آله ) در روزى كه جنگ حنين پيش آمد لشگرى به طرف اوطاس روانه كرد، و اين لشگر به قشون دشمن برخوردند و با آنان كار زار آغاز نموده در آخر شكستشان دادند، و اسيرانى از آنان گرفتند، بعضى از ياران رسول خدا (صلى الله عليه و آله ) كه كنيزى از آن مردم نصيبش شده بود از همخوابگى با آن كنيز به خاطر اينكه شوهر دارد و شوهرش هم اكنون در بين مشركين و از مشركين است ، كراهت داشت ، خداى تعالى در اين باره اين آيه را نازل فرمود: ((و المحصنات من النساء الا ما ملكت ايمانكم ))، يكى ديگر از زنانى كه ازدواج با آنان حرام است زن شوهردار است ، مگر برده اى كه در جنگ به چنگ شما آمده ،
این هم ادامه تفسیر
http://www.ghadeer.org/site/thekr/tafsir...tm#link273
بد نيست ببينيد!

با توجه به تفسير به ايه و تفسيري كه اورده ام چگونه اين امر را توجيه ميكنيد؟ چرا امامان به عنوان منادیان دین داشتن هرگونه کنیز رو برخود حرام نکردند؟فكر نكنم جايي براي توجيه باشد

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۲-۱۱-۱۳۸۸ ۰۳:۳۴ صبح، توسط ترنم باران.)
۱۲-۱۱-۱۳۸۸ ۰۳:۰۸ صبح
ترنم باران آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #35
و (اما) آن دسته از زنان را كه از سركشى و مخالفتشان بيم داريد، پند و اندرز دهيد! (و اگر مؤثر واقع نشد،) در بستر از آنها دورى نماييد! و (اگر هيچ راهى جز شدت عمل، براى وادار كردن آنها به انجام وظايفشان نبود،) آنها را تنبيه كنيد! و اگر از شما پيروى كردند، راهى براى تعدى بر آنها نجوييد! (بدانيد) خداوند، بلندمرتبه و بزرگ است. (و قدرت او، بالاترين قدرتهاست.) (34(

حضرت محمد در هنگام ايراد خطبه ي الوداع بر پايه نوشته طبري :

الله به شما مردان پروانه داده است كه زنهايتان را در اتاقهاي ويژه زنداني كنيد و آنها را كتك بزنيد ، ولي نه باشدت ، هر گاه آنها از شما فرمانبرداري كردند آن زمان بايد به انها خوراك و پوشاك بدهيد ، با زنان خود به نيكي رفتار كنيد [color]زيرا انها به مانند حيوانات خانگي شما هستند [/color]، الله در قران به شما پروانه داده است كه از بدن زنهايتان بهره بگيريد (264(

و اگر زن از هم بستري با همسرش مخالفت ورزد مرد حق تنبيه اورا دارد! چنانچه حق تبيه فقط يك ضربه ان هم بوطري كه اثري نماند(!) داده شده ؟ ايا به نظرتان بي معنا نيست و مسخره به نظر نميرسد؟

۱۲-۱۱-۱۳۸۸ ۰۳:۲۲ صبح
ترنم باران آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #36
حضرت محمد (ص) : پیغمبر اکرم (ص) نهی فرمودند از اینکه زن بدون اجازه شوهر از منزل بیرون رود ، و چنانچه بیرون رفت ، همه فرشتگان آسمان و همه جن و انس همگی او را لعن و نفرین کنند ، و نهی فرمودند از اینکه زن خود را برای غیر شوهرش بیاراید و آرایش کند ، که اگر چنین کاری کند بر خداوند است که او را با آتش بسوزاند ( در صورتیکه که توبه نکرده باشد ) ، و نهی فرمودند که زن نزد غیر همسرش یا خویشان محرمش بیش از پنج کلمه در صورت ناچاری سخن بگوید . من لایحضر الفقیه جلد 5 صفحه 308 ، امالی شیخ صدوق مجلس 66 صفحه 423

امیرالمومنین (ع) در وصیت خود به امام حسن مجتبی علیه السلام فرمود : با پوشش و حجابی که برای همسرانت قرار می‌دهی، چشم آنان را از هوس و حرام بازمی‌داری، چرا که حجاب برای آنها ثبات بیشتری به ارمغان می آورد. از خروج بی‌حساب و بی‌رویه زنان از خانه جلوگیری کن، زیرا مفاسدی دارد؛ و اگر می‌توانی، کاری کن که همسرانت غیر از تو را نشناسند و با مردان رفت و آمد نداشته باشند.

به امام صادق (ع) عرض شد خانمها می توانند برای شرکت در نماز عید ، به خارج از شهر بروند ؟ امام (ع) گفت : نه ، مگر زنان پیر با کفشهای کهنه. گزیده کافی جلد 5 صفحه 175

رسول خدا )ص( فرمود : زنان در خانه به جایی که بر کوچه و بازار اشراف داشته باشند نروند، چرا که نگاه مردان به آنها خیره می‌شود. به آنان سوره نور را بیاموزید چون در این سوره از تحریم و عقوبت زنا و نیز از اجتناب نگاه به نامحرم سخن به میان آمده است

اپيامبر (ص) فرموده اند:اگر سجده براي غير خدا واجب ميشد هرايينه برزن واجب ميكردم كه بر شوهرش سجده كند!

باتوجه به همه اين ايات و روايات

ايا مرد موجودي برتر معرفي نشده؟

چراهيچكدام از اين احاديث در مورد اقايان به كار نرفته؟

چرا زن بايد تاوان چشم چراني هاي مرد را بدهد؟مگر زن انسان نيست؟

مگر در قران سوره ي حجاب اولين بار به مرد دستور نداده كه چشمانش را نگه دارد پس اين احاديث چيست؟

اگر توجيه ها اين است مردهايي پيدا ميشند كه احكام رو ناديده بگيرند چرا خطاب به انها عملشان را نكوهيده ندانسته

چرا هرگونه حقي به مرد داده شده ولي در مورد زن دقيقا برعكس عمل شده؟

چرا زن از حضور در اجتماع منع شده؟

چرا زن بايد منحصروالت دست شوهرش باشد اگر مرد گفت بمير بميرد اين كارو بكن بكند و....(به جز در موراد اعتقادي كه جاي بحث دارد!)ولي مرد اينگونه نيست ميتواند 4تازن بگيرد 40 تا صيغه كند وبينهايت كنيز داشته باشد! و اصولا به روحیات مرد مبنی بر اینکه چند همسری سبب تقسیم عاطفه بین زنان می شود نپرداخته!

ايا اين است برابري زن ومرد؟!!!!!!!!!!!

چرا زن بايد موجود دومي در سايه ي مرد باشد وفقط وظيفه ش تامين نياز وي باشد مگر ابزار است؟

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۲-۱۱-۱۳۸۸ ۰۳:۲۷ صبح، توسط ترنم باران.)
۱۲-۱۱-۱۳۸۸ ۰۳:۲۳ صبح
ترنم باران آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #37
مهمترین کتاب شیعیان پس از قرآن , یعنی نهج البلاغه ,

حضرت علی صراحتا می گوید که زنان ناقص العقل هستند !

)خطبه 80 نهج البلاغه(
.

لطفا به تفسیر و تاویل های عجیب و غریب , دست نزنید جمله

کاملا روشن و واضح است !

اعدام شدن در 9 سالگی برای زنان را چه ميگوييد؟!!!!!

ايا تساوي اين نيست كه زن مجبور نباشد حجاب بر سر گذارد برای اینکه مرد هوسرانی تحریک نشود
ارث زن نصف مرد نباشد
هر دو شاهد زن یک شاهد مرد نباشد
نگویند که مرد میتواند بر زن تسلط داشته باشد
کتک زدن(در هر شرایطی ) بر زن مقبوليت ندارد
حق طلاق و حق حضانت داشته باشد

۱۲-۱۱-۱۳۸۸ ۰۳:۲۵ صبح
ترنم باران آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #38
سئوالي دارم
خيلي از دوستان براي توجيه برخي از شبهات ميگويند كه: این ایات را شما با معیار های امروزی نسنجید. در قرن14 و قبل از ان ببینید که زن چه موقعیتی داشته و این ایات در انجا چه معنایی داشته اند؟
در جامعهای که زن مثل یک کالا به همراه وسایل دیگر وقتی مرد میمرده، به ارث میرسیده (حتي دفن ميشده)يا به محض به دنيا امدن دختر او را زن به گور ميكردند، در اسلام حق مالکیت شخصيت پيدا ميكند.

اما ما معتقديم كه اسلام ديني براي همه دوران و همه ي جوامع است پس نبايد اینکه زنان اعراب قبل از اسلام زنده به گور میشدند را دست اویز کرده و به زنان ایرانی منت بگذارید که دین اسلام شما را از فلاکت نجات داد!! زنان ایرانی قبل از ورود دین اسلام به این کشور از احترام و شان انسانی برخوردار بودند... (با امدن اسلام زن ایرانی جایگاه والای گذشته را از دست داد)
كريستن سن در فصل هفتم كتاب خويش كه درباره نهضت مزدكيه بحث می‏كند می‏گويد : در توصيفی كه ما در نتيجه تحقيقات بارتلمه از احوال حقوقی زنان در عهد ساسانيان نموديم ، تضاد بسيار نشان می‏دهد .
سبب اين تضاد آن است كه‏ احوال قانونی زن در طول عهد ساسانيان تحولاتی يافته است.
بنابر قول بارتلمه ، از لحاظ علمی و نظری ، زن در اين عهد حقوقش به‏ تبع غير بوده و يا به عبارت ديگر شخصيت حقوقی نداشت ، اما در حقيقت‏ زن در اين زمان دارای حقوق مسلمه‏ای بوده است ، در زمان ساسانيان احكام‏ عتيق در جنب قوانين جديد باقی بود و اين تضاد ظاهری از آنجاست . پيش‏ از آنكه اعراب مسلمان ايران را فتح كنند محققا زنان ايران در شرف تحصيل‏ حقوق و استقلال خود بوده‏اند.

مرتضی مطهری/ خدمات متقابل ایران و اسلام/ بخش تعلیم و تعلم زنان

همه اين مواردي كه گفتم تنها سئوالات و شبهات كوچكي در اين زمينه بود
خواهش مندم اگر واقعا دلسوز ومعتقد به اسلاميد بدور از غرض ورزي و جبهه گيري پاسخ دهيد ولطفا پاسخهاي تكراري نديد!
سپاس
[/size]

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۲-۱۱-۱۳۸۸ ۰۳:۳۲ صبح، توسط ترنم باران.)
۱۲-۱۱-۱۳۸۸ ۰۳:۲۸ صبح
naser66 آفلاین
کارشناس اخلاق

ارسال: #39
اعوذ بالله من الشیطان رجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله طاهرین
و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین
من الان الی قیام یوم الدین
با سلام و عرض ارادت
ابتدا می خواستم گلایه ای خدمت دوستانی که می گویند اسلام به زن ظلم کرده!!! داشته باشم.این مواردی که کاربر« ترنم باران» عرض کردند من چندی قبل در سایت های ضد اسلام « افشا»،« تارنامه زندیق»،« درفش کاویانی» و ... دیده بودم که با غرض این مواردی را که هیچ علمی به آن نداشتند دست به تفسیر و فلسفه بافی می زدند و از این طریق می خواستند اسلام را زیر سوال ببرند. زهی خیال باطل. البته منظورم از ضد اسلام خدای ناکرده کاربر « ترنم باران» نبود، بلکه کلی عرض کردم.
بسیاری از مواردی است که در آن اسلام به زن به عنوان یک انسان شخصیت بخشیده و او را اکرام داشته است، چیزی که در دوران قبل از اسلام به هیچ وجه الممکن وجود نداشت. اگر نعوذ بالله واقعاً اسلام به زن ظلم کرده بود پس همچین چیزهایی نیز نمی بایست در اسلام تشریع شده باشد. ابتدا به صورت کلی این موارد را عرض می کنم و سپس به سراغ شبهات مطرح شده می روم:
1)رسول اکرم(ص) می فرمایند: آن که بازاری برود و ارمغانی بخرد و به خانه ببرد در تقسیم ابتدا از دختران آغاز کند.( وسائل الشیعه/ج21/ص514)

و نیز می فرمایند: با فرزندان به مساوات رفتار کنید و اگر می خواهی به کسی افزون ببخشی به زنان بیشتر ببخش.

2)امام رضا(ع) از رسول اکرم(ص) نقل کرده است که فرمود:« خداوند متعال به دختران مهربان تر از پسران است».( وسائل الشیعه/ج21/ص367)
3)پیامبر اکرم(ص) فرمود:« هر گاه در نماز مستحبی هستی، اگر پدرت تو را خواند نمازت را قطع نکن، ولی اگر مادرت تو را صدا زد نمازت را قطع کن.»( مستدرک الوسایل،ج15،ص181)

4)امام باقر علیه سلام از حضرت موسی بن عمران نقل کرده اند که عرض کرد:« ای پروردگار من! مرا نصیحت نما... خداوند فرمود: تو را به مادرت وصیت می کنم. باز عرض کرد: مرا وصیت کن. خداوند فرمود: تو را به مادرت وصیت می کنم. باز عرض کرد: مرا وصیت کن. خداوند فرمود: تو را به پدرت وصیت می کنم. حضرت فرمود: به همین جهت است که برای مادر دو سوم نیکی است و برای پدر یک سوم.»( مستدرک الوسایل،ج21،ص492)

5)پیامبر فرمود:« آنقدر جبریل مرا به زن وصیت کرد که گمان کردم طلاق او به جز از کار زشت آشکار سزاوار نیست.»( بحارالانوار،ج103،ص253)

6)امام صادق علیه سلام می فرمایند: بنده که هر قدر محبتش نسبت به زنان بیشتر باشد فضیلتش در ایمان بیشتر است.»( وسائل الشیعه،ج14،ص11)

این ها گوشه ای از احادیث و روایات فراوان است که بیانگر آن می باشد که اسلام زن را همانند مرد به عنوان یک انسان اکرام بخشیده است.

[تصویر:  06773018204687450128.gif]

اللهم عجل لولیک الفرج
۱۵-۱۱-۱۳۸۸ ۰۹:۴۵ عصر
naser66 آفلاین
کارشناس اخلاق

ارسال: #40
(۱۲-۱۱-۱۳۸۸ ۰۳:۲۸ صبح)ترنم باران نوشته شده توسط:  سئوالي دارم
خيلي از دوستان براي توجيه برخي از شبهات ميگويند كه: این ایات را شما با معیار های امروزی نسنجید. در قرن14 و قبل از ان ببینید که زن چه موقعیتی داشته و این ایات در انجا چه معنایی داشته اند؟
در جامعهای که زن مثل یک کالا به همراه وسایل دیگر وقتی مرد میمرده، به ارث میرسیده (حتي دفن ميشده)يا به محض به دنيا امدن دختر او را زن به گور ميكردند، در اسلام حق مالکیت شخصيت پيدا ميكند.

اما ما معتقديم كه اسلام ديني براي همه دوران و همه ي جوامع است پس نبايد اینکه زنان اعراب قبل از اسلام زنده به گور میشدند را دست اویز کرده و به زنان ایرانی منت بگذارید که دین اسلام شما را از فلاکت نجات داد!! زنان ایرانی قبل از ورود دین اسلام به این کشور از احترام و شان انسانی برخوردار بودند... (با امدن اسلام زن ایرانی جایگاه والای گذشته را از دست داد)
كريستن سن در فصل هفتم كتاب خويش كه درباره نهضت مزدكيه بحث می‏كند می‏گويد : در توصيفی كه ما در نتيجه تحقيقات بارتلمه از احوال حقوقی زنان در عهد ساسانيان نموديم ، تضاد بسيار نشان می‏دهد .
سبب اين تضاد آن است كه‏ احوال قانونی زن در طول عهد ساسانيان تحولاتی يافته است.
بنابر قول بارتلمه ، از لحاظ علمی و نظری ، زن در اين عهد حقوقش به‏ تبع غير بوده و يا به عبارت ديگر شخصيت حقوقی نداشت ، اما در حقيقت‏ زن در اين زمان دارای حقوق مسلمه‏ای بوده است ، در زمان ساسانيان احكام‏ عتيق در جنب قوانين جديد باقی بود و اين تضاد ظاهری از آنجاست . پيش‏ از آنكه اعراب مسلمان ايران را فتح كنند محققا زنان ايران در شرف تحصيل‏ حقوق و استقلال خود بوده‏اند.

مرتضی مطهری/ خدمات متقابل ایران و اسلام/ بخش تعلیم و تعلم زنان

همه اين مواردي كه گفتم تنها سئوالات و شبهات كوچكي در اين زمينه بود
خواهش مندم اگر واقعا دلسوز ومعتقد به اسلاميد بدور از غرض ورزي و جبهه گيري پاسخ دهيد ولطفا پاسخهاي تكراري نديد!
سپاس
[/size]

جایی گفتید که زنان ایرانی قبل از ورود دین اسلام به این کشور از احترام و شان انسانی برخوردار بودند!!!
من فقط به همین یک نمونه اکتفا می کنم( بسیاری از مواردی دیگر هست که در قبل از اسلام زن به عنوان موجودی پلید شناخته شده است)
شمایی که می گفتید در ایران قبل از اسلام زن ارزش داشت، آیا آیین قبل از اسلام در ایران زرتشتی نبود؟ آیا کتاب مقدس زرتشتیان اوستا نبوده است؟آیا یک بخش از اوستا وندیداد( بخش احکام) نیست؟
در اصطلاح وندیداد کلمه « دشتان» به عنوان قاعدگی، عادت ماهانه زنان کاربرد دارد و احکام بسیار پیچیده و سختی به دنبال دارد، چنین زنی باید دور از دیگران و در «دشتانستان» که جایی متروک و دور از آتش و آب و مردمان است ساکن شود.( منبع: وندیداد، فرگرد شانزدهم، بنده24-25) در ظرف های فلزی کم بها به او غذا می دهند، لیکن باید غذای کم بخورد تا نیرو نگیرد.( منبع: وندیداد، فرگرد شانزدهم، بند 1-5) بعد او را با گمیز( ادرار گاو)!! در دو گودال شستشو می کنند، سپس در گودال سوم با آب شستشو می دهند( منبع ذکر شده قبلی، بند6) و در تابستان باید 200 مورچه بکشد و اگر زمستان بود 200 حشره گزنده و آسیب رسان را از بین ببرد.( منبع ذکر شده قبلی، بند12). حال اگر زنی بچه مرده به دنیا آورد باید او را در آلونکی دور از آب و آتش و مردم حبس کرد، او باید 3، 6 و یا 9 جام گمیز( ادرار گاو) بنوشد!!! تا رحم او پاک شود.بعد از آن می تواند شیر گرم مادیان گاو را بنوشد ولی نمی تواند آب بنوشد.تا 3 شب باید به این گونه بماند، بعد از سه شب تن و جامه خود را با گمیز( ادرار گاو) آمیخته با خاکستر و آب در کنار9 گودال بشوید بعد تا 9 شب بدین منوال تنها می ماند. بعد از آن تن و جامه خویش را با ادرار گاو و آب می شوید تا پاک شود.( منبع: بازکاوی تاریخ و آموزه های زرتشت، نوشته رسول رضوی)

این پاراگراف نمونه ای از ظلم به معنای واقعی کلمه در دین زرتشت( دین ایران قبل از اسلام) بود. ضمناً مدارک و اسناد تاریخی وجود دارد که در ودره هخامنشیان و ساسانیان( آخرین حکومت قبل از اسلام در ایران) زن را اصلاً به عنوان یک انسان نمی شناختند. با این وجود آیا می توان گفت که زن در ایران از شان و شخصیت والایی برخوردار بوده و با آمدن اسلام زن شخصیت خود را از دست داده است؟!!!! اگر چنین فکری شود واقعاً بی انصافی و کوته نگری است.
در ضمن به غیر از اسلام ما بقی ادیان اعم از یهود و مسیحیت و بودا و هندو و ... نه تنها که هیچ ارزش انسانی برای زن قائل نبودند بلکه او را زاده شیطان،عنصر پلید، مظهر عصیان و ... می پنداشتند.( که در اینجا لازم به شرح آن نمی بینم).

[تصویر:  06773018204687450128.gif]

اللهم عجل لولیک الفرج
۱۵-۱۱-۱۳۸۸ ۰۹:۴۸ عصر
ارسال پاسخ 

پرش به انجمن: