با سلام
دوستان دیدم در مورد داروین صحبت شده و اینکه دانشمندان آنچه داروین تئوریزه کرده بوده را رد کرده اند گفتم مطلبی را خدمتتون عرض کنم و منابعی را معرفی کنم تا اگر علاقه مند بودید بیشتر بخونید (و ببینید، چون یک منبع فیلم آموزشی هست)
از پنج موردی که دوست عزیز هم ولایتی نقل کردند، موارد ۱، ۳، ۴ و ۵ فاقد ارزش علمی بوده و احتمالا سو برداشتی وجود داشته است.
موضوع انتخاب طبیعی یا natural selection نظریه است که بر روی آن بسیار کار شده و امروز به عنوان یک حقیقت علمی کاملا پذیرفته شده از آن یاد می شود.
بیش از ۹۰۰۰ گونه پرنده و ۲۸۰۰۰ گونه ماهی و تنها ۳۵۰۰۰۰ گونه سوسک شناخته شده اند. تاکنون بیش از یک و نیم میلیون گونه متفاوت شناخته شده اند و حدس زده میشود که بیش از پنجاه میلیون گونه ناشناخته شده دیگر وجود داشته باشند. ما به عنوان انسان تنها یکی از این گونه ها هستیم. آنچه داروین در کتاب " منشا حیات" مطرح میکند ایده انتخاب طبیعی هست که میتوانست توضیح دهد اینکه چگونه حیات روی زمین به صورت تدریجی تکامل پیدا کرده است. از زمان چاپ این کتاب بیش از ۱۵۰ سال میگذرد و با پیشرفت امکانات و تجهیزات علمی سوال های بسیاری را که داروین نمیتوانست جواب بدهد پاسخ داده شده و سوال های بسیار دیگری هنوز باقی مانده اند. سوال مهمی که داروین تلاش میکرد برای آن پاسخی پیدا کند این بود که چگونه گونه ها به یکدیگر تبدیل میشوند و ما چگونه به وجود آمده ایم. (برگرفته از سایت NOVA )
NOVA مجموعه فیلم های کمک آموزشی را برای دانش آموزها و دانشجوها فراهم میکند که عنوان یکی از فیلم های آن "آنچه داروین هرگز ندانست" هست.
به صورت خلاصه در این فیلم آنچه داروین انجام داده و آنچه امروزه به یافته های داروین اضافه شده است به صورت آسان و قابل فهم ارایه شده است.
آنچه علم امروز به آن رسیده است نقض نظریه انتخاب طبیعی نیست بلکه گسترش دادن این نظریه هم در جهت تفسیر و توجیه حقیقت های حیات است و همچنین استفاده و به کار گیری اصول علمی این نظریه بوده است.
http://www.pbs.org/wgbh/nova/evolution/d...-knew.html
امیدوارم از دیدن فیلم استفاده کنید. (برای دیدن فیلم باید flash player داشته باشید)
یک نکته نیز در خصوص شباهت انسان و دیگر موجودات. دوست عزیز هم ولایتی این مطلب را نقل کردند که "آزمایشهایDNA متعلق به یک اسکلت باقی مانده از انسان نئاندرتال متعلق به یکصد هزار سال پیش به دست آمده است، از نظر ژنتیکی هیچ شباهتی باDNA میمونهای شبیه انسان که گفته می شد اجداد انسان فعلی هستند، وجود ندارد" (این مطلب یک اشتباه کاملا واضح است و در ژن های اساسی انسان شباهت بسیار زیادی حتی با باکتری ها و موجودات تک سلولی دارد)
لازم هست یاد آوری کنم از فسیل های سال های بسیار دور ناظر چند صدهزار تا میلیون سال گذشته، هیچ DNA قابل استخراج برای بررسی نیست. آنچه از مطالعه فسیل ها به دست می آید شباهت های آناتومیک موجودات هست. نکته دیگر آنکه در تکامل صحبت از میلیون ها سال است نه هزار یا صد هزار سال.
البته لازم نیست راه زیاد دوری برویم مطالعات ژنتیک بسیاری انجام شده و شباهت موجودات مختلف از لحاظ ژنتیک با انسان معلوم شده است. مطلبی را که نقل میکنم از سایت NewScientist هست.
ژنوم شامپانزه کاملا تعیین توالی شده و همچنین انسان، و این دو ژنوم ۹۸ درصد یکسان identical هستند (ژنوم به مجموعه تمام ژن ها و توالی DNA یک موجود گفته می شود). انسان و شامپانزه ۶ میلیون سال قبل در درخت تکاملی از یکدیگر جدا شده اند. ژنوم میمون دیگری (macaque) که از لحاز تکاملی قدیمی تر هست در مقایسه با ژنوم انسان ۹۳.۵ درصد یکسان است. این موجود و انسان ۲۵ میلیون سال قبل از یکدیگر افتراق پیدا کرده اند. داده های علمی از این دست بسیار زیاد هستند و شما میتونید به راحتی با یک جستجو کوتاه آمار های مشابهی برای دیگر موجودات پیدا کنید.
http://www.newscientist.com/article/mg19...igins.html
این نکته که بسیاری از ژن های اساسی در موجودات یکسان بوده یا شباهت بسیار دارند یک یافته علمی نه چندان جدید است و پس از آغاز پروژه های ژنوم مختلف شباهت های ژنتیک بسیار زیادی بین موجودات مختلف آشکار شده و برای ترسیم درخت تکامل از این یافته ها استفاده میشود. شکل مدرن درخت تکامل حیات را در سایت ویکیپدیا میتونید ببینید.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Tree_of_life_SVG.svg
اگر علاقه دارید که فیلم کوتاهی از درخت تکامل حیات و افتراق موجودات مختلف از یکدیگر را به صورت تصویری ببینید لینک youtube زیر را میتوانید تماشا کنید. امیدوارم مشکلی از نظر فیلترینگ یا سرعت برای دیدن لینک ها نداشته باشید.
http://www.youtube.com/watch?v=3LJ16jpCeeM
آخرین تصویر این فیلم ۵ دقیقه ای تصویر درخت حیات هست که تمام میلیون ها گونه شناخته شده را در بر دارد.
دوستانی که خیلی علاقه به موضوع تکامل و پیدایش انسان دارید اکتبر سال ۲۰۰۹ یازده مقاله در معتبر ترین ژورنال علمی دنیا (Science) چاپ شده که دوستان دانشگاهی احتمالا میتونند دسترسی داشته باشند اما چون ممکنه همه دسترسی نداشته باشند فایل مقاله های خبری را پیوست میکنم. اگر کسی علاقه داشت مقاله های تحقیقاتی این شماره از Science را که مطالعه کند اطلاع بدید میتونم PDF مقاله ها رو براشون ارسال کنم.
موفق باشید
العظمة لله الواحد القهار