-
راهنما سالنامه لیست اعضا جستجو

پاسخ گوی آنلاین سؤالات شرعی

زمان کنونی: 24-05-2012, 12:18 PM درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

اطلاعیه های تالار

یا صاحب الزمان کی شود پشت به خانه کعبه دهی وبانگ انا المهدی سر دهی؟؟؟

ارسال پاسخ 

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
واقعیت زمان
نویسنده پیام
همدم آفلاین
کاربر نیمه فعال
**

اعتبار: 0
ارسال: #11
RE: واقعیت زمان
سلام
از توضیحات شما ممنون
بحث بر سر حرکت جوهری و نظریه داروین بود
ایا حرکت جوهری نظریه داروین را تایید می کند یا خیر
جواب هم مشخص است که حرکت جوهری در انواع نیست بلکه در جوهر هر شی ء می باشد و تبدل از نوع به نوع ربطی به این نظریه ندارد
و نظریه داروین را ما قابل دفاع نمی دانیم

خود را چو ذره هیچ بدان در هوای دوست
28-10-2010 07:12 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
جستجو آفلاین
عضو کوشا

اعتبار: 2
ارسال: #12
(10-06-2010 10:15 AM)هم ولایتی نوشته شده توسط:  1. نظریه داروین در حد یک فرضیه است و بر فرضیه نمی توان حکم ارائه داد .
2. در تعارض بین علم و قرآن ( شرع اسلام) حکم و طریق اصل با شرع اسلام است . حتی اگر علوم امروزی در برخی موارد آن را رد نمایند ( که تاکنون برعکس بوده و علم شرع اسلام و احکام و قوانینش را تایید نموده است ) .
3. فرضیه داروین از ویژگی های یک فرضیه علمی محروم است چون یک فرضیه علمی از نظر منطقی نظریه ای کلی است که نظمی مکرر و همیشگی را بیان می کند و ثانیا بر وفق آن هم پیش بینی پدیده هایی میسر است و هم تفسیر آن و ثالثا نادرستی یک قانون علمی را می توان به تجربه دریافت (یعنی ابطال پذیر است) پس قضایای جزئی و واقعیت خارجی که مثلا کره خورشید یک کره داغ است و هم چنین گزاره های تجربه نا پذیر از قانون و نظریه علمی خارج هستند و این فرضیه که بر انتخاب اصلح و طبیعی استوار است دارای چنین حالتی است.
4. اگر مساله تبدل انواع، یک قانون کلی می باشد پس چرا برخی از جانداران به نوع دیگری بدل شدند. و برخی دیگر از همان جانداران در همان سرزمین به حال خود باقی ماندند پس چرا بعضی از میمونها به آدم تبدیل و بعضی به همان حالت باقی ماندند؟
5. بر اساس تحقیقات ژنتیک جدید که در آلمان انجام شده است، تمام تئوریهای تکامل که ساخته ذهنیت بشر بودند، نقش بر آب شدند [به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان] یک تحقیق علمی جدید، به مقابله با بحث علمی دامنه داری که سالها ذهن دانشمندان را به خود مشغول داشته است، پرداخته و ثابت کرد فرضیه های قبلی در این زمینه (تکامل) غلط بوده است. بنا بر این گزارش، مطابق نتایجی که از آزمایشهایDNA متعلق به یک اسکلت باقی مانده از انسان نئاندرتال متعلق به یکصد هزار سال پیش به دست آمده است، از نظر ژنتیکی هیچ شباهتی باDNA میمونهای شبیه انسان که گفته می شد اجداد انسان فعلی هستند، وجود ندارد. (1)
منبع خبر : واحد مرکزی خبر ـ شماره 18 شنبه 21/4/76

با سلام
دوستان دیدم در مورد داروین صحبت شده و اینکه دانشمندان آنچه داروین تئوریزه کرده بوده را رد کرده اند گفتم مطلبی را خدمتتون عرض کنم و منابعی را معرفی کنم تا اگر علاقه مند بودید بیشتر بخونید (و ببینید، چون یک منبع فیلم آموزشی هست)
از پنج موردی که دوست عزیز هم ولایتی نقل کردند، موارد ۱، ۳، ۴ و ۵ فاقد ارزش علمی بوده و احتمالا سو برداشتی وجود داشته است.

موضوع انتخاب طبیعی یا natural selection نظریه است که بر روی آن بسیار کار شده و امروز به عنوان یک حقیقت علمی کاملا پذیرفته شده از آن یاد می شود.
بیش از ۹۰۰۰ گونه پرنده و ۲۸۰۰۰ گونه ماهی و تنها ۳۵۰۰۰۰ گونه سوسک شناخته شده اند. تاکنون بیش از یک و نیم میلیون گونه متفاوت شناخته شده اند و حدس زده میشود که بیش از پنجاه میلیون گونه ناشناخته شده دیگر وجود داشته باشند. ما به عنوان انسان تنها یکی از این گونه ها هستیم. آنچه داروین در کتاب " منشا حیات" مطرح میکند ایده انتخاب طبیعی هست که میتوانست توضیح دهد اینکه چگونه حیات روی زمین به صورت تدریجی تکامل پیدا کرده است. از زمان چاپ این کتاب بیش از ۱۵۰ سال میگذرد و با پیشرفت امکانات و تجهیزات علمی سوال های بسیاری را که داروین نمیتوانست جواب بدهد پاسخ داده شده و سوال های بسیار دیگری هنوز باقی مانده اند. سوال مهمی که داروین تلاش میکرد برای آن پاسخی پیدا کند این بود که چگونه گونه ها به یکدیگر تبدیل میشوند و ما چگونه به وجود آمده ایم. (برگرفته از سایت NOVA )

NOVA مجموعه فیلم های کمک آموزشی را برای دانش آموزها و دانشجوها فراهم میکند که عنوان یکی از فیلم های آن "آنچه داروین هرگز ندانست" هست.
به صورت خلاصه در این فیلم آنچه داروین انجام داده و آنچه امروزه به یافته های داروین اضافه شده است به صورت آسان و قابل فهم ارایه شده است. آنچه علم امروز به آن رسیده است نقض نظریه انتخاب طبیعی نیست بلکه گسترش دادن این نظریه هم در جهت تفسیر و توجیه حقیقت های حیات است و همچنین استفاده و به کار گیری اصول علمی این نظریه بوده است.
http://www.pbs.org/wgbh/nova/evolution/d...-knew.html
امیدوارم از دیدن فیلم استفاده کنید. (برای دیدن فیلم باید flash player داشته باشید)

یک نکته نیز در خصوص شباهت انسان و دیگر موجودات. دوست عزیز هم ولایتی این مطلب را نقل کردند که "آزمایشهایDNA متعلق به یک اسکلت باقی مانده از انسان نئاندرتال متعلق به یکصد هزار سال پیش به دست آمده است، از نظر ژنتیکی هیچ شباهتی باDNA میمونهای شبیه انسان که گفته می شد اجداد انسان فعلی هستند، وجود ندارد" (این مطلب یک اشتباه کاملا واضح است و در ژن های اساسی انسان شباهت بسیار زیادی حتی با باکتری ها و موجودات تک سلولی دارد)
لازم هست یاد آوری کنم از فسیل های سال های بسیار دور ناظر چند صدهزار تا میلیون سال گذشته، هیچ DNA قابل استخراج برای بررسی نیست. آنچه از مطالعه فسیل ها به دست می آید شباهت های آناتومیک موجودات هست. نکته دیگر آنکه در تکامل صحبت از میلیون ها سال است نه هزار یا صد هزار سال.

البته لازم نیست راه زیاد دوری برویم مطالعات ژنتیک بسیاری انجام شده و شباهت موجودات مختلف از لحاظ ژنتیک با انسان معلوم شده است. مطلبی را که نقل میکنم از سایت NewScientist هست. ژنوم شامپانزه کاملا تعیین توالی شده و همچنین انسان، و این دو ژنوم ۹۸ درصد یکسان identical هستند (ژنوم به مجموعه تمام ژن ها و توالی DNA یک موجود گفته می شود). انسان و شامپانزه ۶ میلیون سال قبل در درخت تکاملی از یکدیگر جدا شده اند. ژنوم میمون دیگری (macaque) که از لحاز تکاملی قدیمی تر هست در مقایسه با ژنوم انسان ۹۳.۵ درصد یکسان است. این موجود و انسان ۲۵ میلیون سال قبل از یکدیگر افتراق پیدا کرده اند. داده های علمی از این دست بسیار زیاد هستند و شما میتونید به راحتی با یک جستجو کوتاه آمار های مشابهی برای دیگر موجودات پیدا کنید.
http://www.newscientist.com/article/mg19...igins.html

این نکته که بسیاری از ژن های اساسی در موجودات یکسان بوده یا شباهت بسیار دارند یک یافته علمی نه چندان جدید است و پس از آغاز پروژه های ژنوم مختلف شباهت های ژنتیک بسیار زیادی بین موجودات مختلف آشکار شده و برای ترسیم درخت تکامل از این یافته ها استفاده میشود. شکل مدرن درخت تکامل حیات را در سایت ویکیپدیا میتونید ببینید.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Tree_of_life_SVG.svg

اگر علاقه دارید که فیلم کوتاهی از درخت تکامل حیات و افتراق موجودات مختلف از یکدیگر را به صورت تصویری ببینید لینک youtube زیر را میتوانید تماشا کنید. امیدوارم مشکلی از نظر فیلترینگ یا سرعت برای دیدن لینک ها نداشته باشید.
http://www.youtube.com/watch?v=3LJ16jpCeeM
آخرین تصویر این فیلم ۵ دقیقه ای تصویر درخت حیات هست که تمام میلیون ها گونه شناخته شده را در بر دارد.

دوستانی که خیلی علاقه به موضوع تکامل و پیدایش انسان دارید اکتبر سال ۲۰۰۹ یازده مقاله در معتبر ترین ژورنال علمی دنیا (Science) چاپ شده که دوستان دانشگاهی احتمالا میتونند دسترسی داشته باشند اما چون ممکنه همه دسترسی نداشته باشند فایل مقاله های خبری را پیوست میکنم. اگر کسی علاقه داشت مقاله های تحقیقاتی این شماره از Science را که مطالعه کند اطلاع بدید میتونم PDF مقاله ها رو براشون ارسال کنم.

موفق باشید
العظمة لله الواحد القهار
(آخرین ویرایش در این ارسال: 09-03-2011 04:19 AM، توسط جستجو.)
03-02-2011 03:57 AM
جستجو آفلاین
عضو کوشا

ارسال: #13
دوستان من هرچه تلاش کردم که فایل PDF یا JPEG یا Word مقاله های خبری ژورنال Science را پیوست کنم موفق نشدم و خطایی مبنی بر نا معتبر بودن فایل پیوستی دریافت میکردم

لینک زیر شماره مورد نظر ژورنال Science هست

http://www.sciencemag.org/site/feature/m...ndex.xhtml

موفق باشید
العظمة لله الواحد القهار

جستجو
(آخرین ویرایش در این ارسال: 03-02-2011 09:44 PM، توسط جستجو.)
03-02-2011 04:04 AM
شیعه آفلاین
عضو کوشا

اعتبار: 3
ارسال: #14
با سلام وصلوات بر محمد وآل برگزیده اش

موضوع زمان خیلی ثقیل است و بنظر شخصی من زمان ، برای موجودات محدود بکار میرود ومعنی خود را در مکانهای بینهایت از دست میدهد .بزبان ساده تر ، زمان فقط برای ما موجودات محدود معنی داد ودر فواصل بسیار زیاد و نامحدود بی معنی میشود.

مثلا هنگامیکه صحبت از کهکشانها با فواصل بی نهایت و تعداد بی نهایت میشود دیگر صحبت از زمان بیهوده است.

اللهم اجعل عاقبة امرنا خیرا
03-02-2011 09:27 AM
جستجو آفلاین
عضو کوشا

ارسال: #15
سلام
در خصوص کهکشان ها
موضوع زمان گذشته بر جهان از نظر علمی بررسی شده و تحقیقات زیادی برای تخمین زدن عمر جهان انجام شده است. تا سال ۱۹۲۹ بیشتر عقیده بر این بوده است که جهان به صورت ایستا به حیات خود ادامه میدهد (static) اما پس از کشف ستاره هایی خارج از کهکشان راه شیری در سال ۱۹۲۹ و انجام محاسبات بر روی خطوط طیفی آنها به این نتیجه رسیدند که جهان در حال انبساط هست. " با محاسبه اینکه چه زمانی تمامی اجسام می بایست حرکت خود را از یک نقطه شروع کرده باشند و از آن نقطه در حال دور شدن باشند، اولین تخمین عمر جهان به دست آمد"

تحقیقات دانشمندان علم نجوم در این زمینه ادامه پیدا کرده و امروزه اثبات شده است جهان در حال انبساط بوده و عمر جهان بیش از سیزده و هفت دهم میلیارد سال تخمین زده شده است و کهن ترین ستاره عمری در حدود سیزده و دو دهم میلیارد سال دارد. محاسبات جدید بر اساس "تشعشات زمینه میکرو ویو " ثبت شده می باشد. آخرین محاسبات بر اساس یافته های Plank satellite آژانس هوایی اروپا و فضاپیمای WMAP سازمان هوایی ناسا که در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۰۱ به فضا پرتاب شده اند می باشد.
لذا به نظر میرسد مفهوم فیزیکی زمان که وابستگی تنگا تنگی با حرکت دارد برای جهان با وجود بزرگی غیر قابل تصور آن، قابل اندازه گیری و محاسبه است. دقت کنید فواصل کهکشان ها بی نهایت نیست بلکه از نظر فیزیکی نهایت دارد.

منبع : http://www.sciencenews.org/view/generic/..._to_Planck
http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_the_universe

موفق باشید
العظمة لله الواحد القهار

جستجو
(آخرین ویرایش در این ارسال: 03-02-2011 09:50 PM، توسط جستجو.)
03-02-2011 09:36 PM
جستجو آفلاین
عضو کوشا

ارسال: #16
جناب شیعه ظاهرا مطلبی که شما نوشته بودید از جمله مطالب حذف شده به دلیل وجود اختلال در سایت بوده و البته این شامل مطلبی که این بنده حقیر هم ارسال کردم شده بود که مجدد ارسال میکنم

العظمة لله الواحد القهار

جستجو
06-02-2011 09:36 PM
جستجو آفلاین
عضو کوشا

ارسال: #17
شخصا متخصص فیزیک و نجوم نیستم اما همون طور که گفتید مفهوم زمان وابسته به ماده است و برای عوالم فوق و فرا مادی فکر میکنم زمان قابل مطرح کردن نیست.
اما فکر میکنم آنچه تعریفی که فیزیک از جهان دارد بر اساس وجود ماده است و ناظر در این تعریف نقش مهمی داره. به عبارتی در فضای بین سیارات یا کهکشان ها وقتی موجودی قرار بگیره که بتونه سیگنال وجودی ستاره ها و غیره رو دریافت کنه میتونه مفهوم زمان رو به آنها تعمیم بده. البته فضای بین کهکشان ها فکر نمیکنم خالی باشه و پر از امواج هست هرچند تعریفی فیزیکی موج با ماده متفاوت هست و موج نیز موجودی تعریف شده است اما ماده نیست و البته این دو مفهوم به نویی علت و معلول یکدیگر هستند.
به هر حال صحبت شما در خصوص ابهام مفهوم زمان در عوالم غیر مادی متین هست. و فکر میکنم این سوال که "چه مدت زمانی قبل از اینکه جهان هست بشود، جهانی وجود نداشت" غیر قابل بررسی منطقی باشه ... چون برای عدم نمیشه زمانی تعریف کرد.
در خصوص سیاه چاله ها هم زیاد اطلاعی ندارم اما در موردشون ظاهرا تحقیقاتی شده اطلاعات موجود از اون ها صفر نیست. اما اگر فضایی رو تصور کنید که نه موجی نه ماده ای وجود داشته باشه و از جهان اطرافش هم به صورت کامل ایزوله و مجزا شده باشه به نحوی که امکان برقراری هیچ ارتباطی با آن وجود نداشته باشه مفهوم زمان در این مورد مبهم و غیر قابل تعریف باشه.

در جایی مطلبی میخوندم در خصوص جبر و اختیار و علم خداوند نسبت به آینده. و تناقضی که به نظر میاد وجود داره در این خصوص که با توجه به اینکه علم خداوند در نهایت کمال هست و نسبت به تمامی هستی اشراف بی نهایت دارد چگونه انسان مختار به انجام دادن یا ندادن فعلی می تواند باشد.
یکی از تحلیل هایی که ارایه شده بود تعریف نشدن مفهوم زمان برای خداوند بود. اینکه در قالب وجود مادی ما انسان ها قبل و بعد و حال تعریف شدنی است و قابل تصور که کاری را اختیار کنیم که انجام بدهم یا نه، اما در پیشگاه خداوند جهان از ازل تا ابد یکجا حضور دارد. شاید درک و توضیحش ساخت باشه.
شاید اینجا فرصت مناسبی باشه فردی به این موضوع اندکی بپردازه.
ممنون از توضیحاتتون

موفق باشید
العظمة لله الواحد القهار

جستجو
06-02-2011 09:44 PM
ارسال پاسخ 

پرش به انجمن: