-
راهنما سالنامه لیست اعضا جستجو

پاسخ گوی آنلاین سؤالات شرعی

زمان کنونی: 24-05-2012, 11:25 AM درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

اطلاعیه های تالار

یا صاحب الزمان کی شود پشت به خانه کعبه دهی وبانگ انا المهدی سر دهی؟؟؟

ارسال پاسخ 

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بررسی سند
نویسنده پیام
bittermoon آفلاین
کاربر تازه وارد
*

اعتبار: 0
ارسال: #1
بررسی سند
گفته میشه که راوی سند ضعیف است یهنی می گویند ابوهریره کذاب است و...آیا این حدیث ضعیفه؟
در روايات موجود در منابع شيعي ( مجمع البيان ج 7 ص 1 )و سني ( شرح نهج البلاغه ابن ابي الحديد ج 10 ص 23 )امده است كه :

پيامبر اكرم ص فرمودند : خداوند سوره طه و يس را قبل از آفرينش آدم به دو هزار سال براى فرشتگان بازگو كرده هنگامى كه فرشتگان اين بخش از قرآن را شنيدند گفتند:
طوبى لامة ينزل هذا عليها، و طوبى لاجواف تحمل هذا، و طوبى لالسن تكلم بهذا:
" خوشا به حال امتى كه اين سوره‏ها بر آنها نازل مى‏گردد، خوشا به دلهايى كه اين آيات را در خود پذيرا مى‏شود، و خوشا به زبانهايى كه اين آيات بر آن جارى مى‏گردد"

[تصویر:  15599984187093964757.gif]
03-01-2011 10:30 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
bittermoon آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #2
RE: بررسی سند
این را هم یک روحانی از کتابی بنام القطره نقل کرده.آیا درست است؟روایت و سندش را می آورید؟ممنون
کتاب القطره در مورد فضایل آقا امیرالمومنین آمده که با سلمان شوخی میکنند و...بعد یک ماجرا که چند صد سال قبل برای سلمان اتفاق افتاه بود را تعریف و نشانه می دهند و می کویند آن فرد من(آقا امیر المومنین)بودم ...بعد سلمان ژیش پیامبر می رود و....

03-01-2011 10:53 PM
شیعه آفلاین
عضو کوشا

اعتبار: 3
ارسال: #3
با سلام

كتاب القطرة من بحار مناقب النبيّ و العترة ، كتابي است معروف در فضائل پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و اهل بيت طاهرين او عليهم السّلام كه توسط آيت الله علامه سيد احمد مستنبط رحمه الله نوشته شده است . مؤلف از کتب زیادی استفاده کرده والزامی هم به تصحیح اسناد نداشته واین به معنی تضعیف کل کتاب نیست.

اما این خبر ابتدا از ابوهریره نقل شده وبعد به کتب شیعه سرایت کرده :

فضلها: أبي بن كعب عن النبي صلى الله عليه وآله وسلم قال: " من قرأها أعطي يوم القيامة ثواب المهاجرين والأنصار ". أبو هريرة عن النبي صلى الله عليه وآله أنه قال: إن الله تعالى قرأ طه، ويس، قبل أن يخلق آدم عليه السلام بألفي عام. فلما سمعت الملائكة القرآن قالوا: طوبى لأمة نزل هذا عليها، وطوبى لأجواف تحمل هذا، وطوبى لألسن تتكلم بهذا. وعن الحسن قال: قال النبي صلى الله عليه وآله وسلم " لا يقرأ أهل الجنة من القرآن إلا يس، وطه. تفسیر مجمع البیان ج7 ص 5
همچنین:
(کشف الاسرار، ج8/204)

همچنین:

وأخرج الدارمي وابن خزيمة في التوحيد والعقيلي في الضعفاء والطبراني في الأوسط وابن عدي وابن مردويه والبيهقي في الشعب عن أبي هريرة قال : قال رسول الله صلى الله عليه و سلم : " إن الله تبارك وتعالى قرأ طه ويس قبل أن يخلق السموات والأرض بألفي عام " فلما سمعت الملائكة القرآن قالت : طوبى لأمة ينزل عليها هذا وطوبى لأجواف تحمل هذا وطوبى لألسنة تتكلم بهذا
وأخرج الديلمي عن أنس عن النبي صلى الله عليه و سلم نحوه

اما سند :

رواه الدارمي (2/547) وقال المحقق : إسناده ضعيف جدا ، عمر بن حفص بن ذكوان قال أحمد : تركنا حديثه وحرقناه . وفي "المعجم الأوسط" (5/133) ، وقال ابن حبان في "المجروحين" (1/208) : هذا متن موضوع . وكذا قال ابن الجوزي في "الموضوعات" (1/110) ، وقال ابن كثير في "تفسير القرآن العظيم" (5/271) : فيه نكارة . وقال الألباني في "السلسلة الضعيفة" (1248) : منكر . وانظر "الكامل" (1/216) ، و "لسان الميزان" (1/114) "

هرچند که این خبر از نظر سند ضعیف است اما برای انکار قطعی متن خبر، کافی نمیباشد ومحتاج بحث عمیقتری است که در لینک زیر در جریان است :

http://forum.msadra.ir/thread-1254-post-...ml#pid5617

اللهم اجعل عاقبة امرنا خیرا
(آخرین ویرایش در این ارسال: 04-01-2011 09:26 AM، توسط شیعه.)
04-01-2011 09:26 AM
bittermoon آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #4
(04-01-2011 09:26 AM)شیعه نوشته شده توسط:  با سلام

كتاب القطرة من بحار مناقب النبيّ و العترة ، كتابي است معروف در فضائل پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و اهل بيت طاهرين او عليهم السّلام كه توسط آيت الله علامه سيد احمد مستنبط رحمه الله نوشته شده است . مؤلف از کتب زیادی استفاده کرده والزامی هم به تصحیح اسناد نداشته واین به معنی تضعیف کل کتاب نیست.

اما این خبر ابتدا از ابوهریره نقل شده وبعد به کتب شیعه سرایت کرده :

فضلها: أبي بن كعب عن النبي صلى الله عليه وآله وسلم قال: " من قرأها أعطي يوم القيامة ثواب المهاجرين والأنصار ". أبو هريرة عن النبي صلى الله عليه وآله أنه قال: إن الله تعالى قرأ طه، ويس، قبل أن يخلق آدم عليه السلام بألفي عام. فلما سمعت الملائكة القرآن قالوا: طوبى لأمة نزل هذا عليها، وطوبى لأجواف تحمل هذا، وطوبى لألسن تتكلم بهذا. وعن الحسن قال: قال النبي صلى الله عليه وآله وسلم " لا يقرأ أهل الجنة من القرآن إلا يس، وطه. تفسیر مجمع البیان ج7 ص 5
همچنین:
(کشف الاسرار، ج8/204)

همچنین:

وأخرج الدارمي وابن خزيمة في التوحيد والعقيلي في الضعفاء والطبراني في الأوسط وابن عدي وابن مردويه والبيهقي في الشعب عن أبي هريرة قال : قال رسول الله صلى الله عليه و سلم : " إن الله تبارك وتعالى قرأ طه ويس قبل أن يخلق السموات والأرض بألفي عام " فلما سمعت الملائكة القرآن قالت : طوبى لأمة ينزل عليها هذا وطوبى لأجواف تحمل هذا وطوبى لألسنة تتكلم بهذا
وأخرج الديلمي عن أنس عن النبي صلى الله عليه و سلم نحوه

اما سند :

رواه الدارمي (2/547) وقال المحقق : إسناده ضعيف جدا ، عمر بن حفص بن ذكوان قال أحمد : تركنا حديثه وحرقناه . وفي "المعجم الأوسط" (5/133) ، وقال ابن حبان في "المجروحين" (1/208) : هذا متن موضوع . وكذا قال ابن الجوزي في "الموضوعات" (1/110) ، وقال ابن كثير في "تفسير القرآن العظيم" (5/271) : فيه نكارة . وقال الألباني في "السلسلة الضعيفة" (1248) : منكر . وانظر "الكامل" (1/216) ، و "لسان الميزان" (1/114) "

هرچند که این خبر از نظر سند ضعیف است اما برای انکار قطعی متن خبر، کافی نمیباشد ومحتاج بحث عمیقتری است که در لینک زیر در جریان است :

http://forum.msadra.ir/thread-1254-post-...ml#pid5617

با تشکر
یعنی این روایت رو در اون تاپیک بررسی می کنید؟

04-01-2011 08:16 PM
naser66 آفلاین
کارشناس اخلاق

ارسال: #5
راوی این روایت ، ابوهریره می باشد . کسی که در میان عالمان شیعه و سنی به دروغ گویی و جعل احادبث ساختگی مشهور و معروف می باشد . بوجعفر اسكافی معتزله گفته است:

«ابوهریره نزد ما غیر موثق بوده و روایاتش پذیرفته نیست زیرا عمر به او تازیانه زد و او را دروغ‌گو خطاب كرد. ده هزار درهم ربوده شده از بیت‌المال را از او گرفت و او را رسوا ساخت. و از حكومت بحرین بركنار كرد.»

ابوحنیفه هم ابوهریره را به دلیل آن‌كه هر چه را كهمی‌شنید بدون تأمل در معنا و تشخیص ناسخ و منسوخ آن روایت می‌كرد؛ غیرموثقمی‌دانست.

لذا روایات او حجت نمی باشد . هر چند که نوعا علماء و بزرگان در مواردی که مضمون روایت دلالت بر عمل مستحبی می کند ، قایل به مسامحه می باشند . لذا انسان می تواند به نیت رجا و رسیدن به آن ثواب و فضیلتهای این سوره ، این سوره را تلاوت کند .

\[تصویر:  images?q=tbn:ANd9GcTsfC38M6WeQhQf1tulVxm...dXMldv_RpA]
04-01-2011 08:43 PM
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
شیعه آفلاین
عضو کوشا

ارسال: #6
نقل قول: با تشکر
یعنی این روایت رو در اون تاپیک بررسی می کنید؟

با سلام

سندش در اینجا بررسی شد وبعلت تشابه وارتباط متن در لینک دیگر پیگیری کنید تا دچار پراکندگی وابهام نشویم.

نقل قول: راوی این روایت ، ابوهریره می باشد . کسی که در میان عالمان شیعه و سنی به دروغ گویی و جعل احادبث ساختگی مشهور و معروف می باشد .

صحیح فرمودید ، اما این به معنی رد همه احادیث وی نیست زیرا احادیث صحیحی نیز متفق با اخبار شیعه دارد در هر حال در آحادش باید دقت وتامل کرد.

اللهم اجعل عاقبة امرنا خیرا
05-01-2011 10:26 AM
فدایی ایران آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #7
آیا این حدیث جعلی است؟
امروز داشتم احادیثی از امام موسی بن جعفر (ع) می خوندم.در درستی اون ها شک کردم.

شما ها می تونید جعلی بودن یا نبودنشون رو تشخیص بدید؟

اولیش اینه:

منصور دوانیقی به امام موسی کاظم علیه السلام پیام داد که: «عید نوروز در خانه بنشینید تا برای عیددیدنی به دیدارتان بیایند؛ هدایایی را که می‌آورند نیز تحویل بگیرید.»
امام پاسخ داد:« من تمام روایات جدم، رسول خدا، را بررسی کردم و خبری از عید نوروز در آنها نیافتم. نوروز سنتی از فارس است که اسلام آن را محو نموده؛ و من به خدا پناه می‌برم که سنتی را که اسلام محوش کرده احیا نمایم.»
منصور گفت:« این یک حرکت سیاسی است برای جذب دل لشگریان فارس و غیر عرب ما. شما را به خدا سوگند می‌دهم که همان‌طور که گفتم، عمل کنید.»
امام نیز به اجبار منصور دوانیقی در خانه خود نشستند و پسران و بزرگان و امیران لشگر برای عرض تبریک آمدند و هر کدام در خور شأن خود هدیه‌هایی آوردند.

خادمی در کنار امام مأمور بود آمار هدایا را ثبت کند. آخرین نفر پیرمردی بود که وقتی وارد شد، گفت:« ای پسر رسول خدا! من مردی ضعیف و فقیرم. توان تهیه هدیه را نداشتم؛ در عوض سه بیت شعر آورده‌ام که جدّم در مرثیه جدّ شما، حضرت امام حسین علیه السلام سروده است:
« تعجب می‌کنم از درخشش شمشیرهای صیقل‌خورده که بر فراز اندام غبار آلوده‌ات در حرکت بود.
و از تیرهایی که پیکر نازنیت را در برابر دیدگان اهل بیت سوراخ سوراخ می‌کرد و آنها اشک‌ریزان، جدّشان رسول خدا را صدا می‌زدند.
با این همه، آن شمشیرها و تیرها نتوانست حتی اندکی از جلالت و بزرگی جسمت را بکاهد، چه رسد به روح بلندت را!»
امام فرمود:« هدیه تو را پذیرفتم. بنشین. خدا به تو خیر و برکت دهد.»
سپس به خادمش فرمود:« برو پیش منصور و بگو با این هدایا می‌خواهی چه کنی؟»
خادم رفت و از قول منصور چنین پیام آورد که« تمام آنها هدیه من است به شما. هر کاری که می‌خواهید بکنید.»
امام نیز به آن پیرمرد فرمود:« تمامی اینها هدیه من است به تو.»

منابع:
بحار الانوار 48، ص 108، از مناقب.

منبع

در این روایت حضرت امام موسی گفتند که اسلام اون رو از بین برده و کار خوبی هم کرده!

فدایی ایران, proud to be a member of تالارهای گفتمان کشف الیقین since Dec 2011.
01-01-2012 04:36 PM
فدایی ایران آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #8
RE: آیا این حدیث جعلی است؟
در مقابلش داریم:

مُعلاّ پسر خُنَیس می گوید : در نوروز ، به محضر امام صادق (ع) رسیدم . ایشان به من فرمودند : «آیا این روز را می شناسی؟» . گفتم : فدایتان شوم! ایرانیان ، این روز را بزرگ می شمارند و در این روز ، برایِ یکدیگر هدیه می برند . حضرت فرمود : «به خانه خدا در مکّه سوگند ، مبارکیِ این روز ، به خاطر چند واقعه قدیمی است که آن را برایت شرح می کنم . ای مُعَلاّ! روز نوروز ، روزی است که خداوند از بندگان خود بر عبادتش عهد و میثاق گرفت و این روز ، اولین روزی است که خورشید در آن طلوع کرد و بادها به وزش درآمدند و کشتی حضرت نوح ، بر کوه جودی (آرارات) قرار گرفت . در این روز ، جبرئیل (ع) بر پیامبر خدا نازل شد . در این روز ، پیامبر خدا ، امیرالمؤمنین را بر دوش خود سوار کرد تا بُت های قریش را از روی خانه کعبه به زیر انداخت و در هم شکست و در همین روز در غدیر خُم ، او را به جانشینی خود برگزید و برایش بیعت گرفت ... و این روز ، همان روزی است که قائم ما در آن ، ظهور خواهد کرد و در همین روز ، قائم ما بر دجّال ، پیروز خواهد گشت و او را در زباله دان کوفه به دار خواهد کشید و هیچ روز نورزی نیست ، مگر آن که ما ، در آن ، انتظار فرج داریم . این روز ، از ایّام ماست و از روزهای شیعیان ما به شمار می آید که ایرانیان ، آن را حفظ کردند و شما عرب ها آن را ضایع ساختید»1 .

همچنین از امام صادق (ع) روایت شده که : «هرگاه نوروز شد ، غسل کن و پاکیزه ترین لباس های خود را بپوش و با بهترین عطرهایت خود را خوشبو نما و در این روز ، روزه دار باش»2.

1 . بحار الأنوار ، ج 56 ، ص 91 .

2 . وسائل الشیعه ، ج 12 ، ص 428 .

(آخرین ویرایش در این ارسال: 01-01-2012 04:46 PM، توسط فدایی ایران.)
01-01-2012 04:37 PM
فدایی ایران آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #9
RE: آیا این حدیث جعلی است؟
اینم دربارش دیدم گفتم بذارم. این طور که این نویسنده می گه تو مفاتیج هم برای نوروز آدابی اومده!

و اما روايت خنيس به نقل از امام صادق عليه‌السلام در مفاتيح الجنان:

فرمود: چون نوروز شود غسل كن و پاكيزه‌ترين جامه‌هاي خود را بپوش و به بهترين بوي‌هاي خوش خود را معطر گردان پس چون از نمازهاي پيشين و پسين و نافله‌هاي آن فارغ شدي، چهار ركعت نماز بگذار يعني هر ركعت به يك سلام و در ركعت اول بعد از حمد ده مرتبه اناانزلنا و در ركعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره قل يا ايهاالكافرون و در ركعت سوم بعد از حمد ده مرتبه قل اعوذ برب الناس و قل اعوذ برب الفلق را بخوان و بعد از نماز به سجده شكر برو و اين دعا را بخوان.

همان طور كه مشاهده مي‌شود اين روز نيز چون اعياد اسلامي با غسل كردن، پوشيدن جامه نو و معطر گرديدن به بوي‌هاي خوش و روزه داشتن آغاز مي‌شود، ضمن آنكه نمازي مشابه نمازهاي ساير اعياد اسلامي دارد.

نماز عيد نوروز

نماز عيد نوروز مشتمل است بر قرائت سوره حمد و سوره‌هاي قدر، كافرون، توحيد، فلق و ناس و بسيار شبيه به نمازي است كه ضمن آداب و اعمال روز جمعه و همين طور اعمال روز عيد غدير خم وارد شده است.

از آنجا كه قرائت سوره قدر در نماز عيد نوروز توصيه شده است مي‌توان دريافت كه عيد نوروز نيز چون ديگر اعياد اسلامي با نزول بركات و آيات الهي همراه بوده است. تاكيد بر قرائت سوره‌هاي كافرون، توحيد، معوذتين نيز مي‌تواند اشاره به درخواست دفع انواع شرور و بدي‌ها داشته باشد.

دعاي عيد نوروز

دعاي مخصوص عيد نوروز با درود و صلوات بر رسول اكرم صلي‌‌الله عليه‌وآله و آل او و اوصيا و همه انبيا و رسولان آغاز مي‌شود آنگاه با فرستادن درود بر ارواح و اجساد ايشان ادامه مي‌يابد.

در اين دعا آمده است: (هذا الذي فضله و كرمته و شرفته و عظمت خطره) اين فراز با اندكي جابجايي در كلمات در دعاي مخصوص ماه مبارك رمضان، ماه نزول قرآن نيز آمده است.

فراز پاياني دعاي مخصوص عيد نوروز : ( اللهم .... ما فقدت من شي فلا تفقدني عونك عليه حتي لا اتكلف مالا احتاج اليه يا ذالجلال و الاكرام ) از آن جهت كه در آن سخن از گم شدن و گمشده‌ها به ميان مي‌آيد بيش از اندازه قابل توجه است زيرا، چنانكه نقل شده است عيد نوروز همان روزي است كه حضرت سليمان عليه‌السلام انگشتري خويش را پس از مدتي پيدا كرده است.

http://www.ido.ir/a.aspx?a=1384122103

01-01-2012 04:43 PM
ارسال پاسخ 

پرش به انجمن: