-
راهنما سالنامه لیست اعضا جستجو

پاسخ گوی آنلاین سؤالات شرعی

زمان کنونی: 22-05-2012, 01:17 PM درود مهمان گرامی! (ورودثبت نام)

اطلاعیه های تالار

یا صاحب الزمان کی شود پشت به خانه کعبه دهی وبانگ انا المهدی سر دهی؟؟؟

ارسال پاسخ 

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امیتازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حج
نویسنده پیام
bittermoon آفلاین
کاربر تازه وارد
*

اعتبار: 0
ارسال: #1
حج
با سلام
ببخشید اگه امکان داره با سند توضیح دهید که قبل از اینکه در حج الوداع حج تمتع بر پیامبر عرضه شود حج به چه گونه بوده؟
لطفا مفصل توضیح دهید.
یاعلی

[تصویر:  15599984187093964757.gif]
23-01-2011 08:17 PM
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

اعتبار: 6
ارسال: #2
RE: حج
سلام هم ولایتی بر شما کاربر محترم

همه مفسّران شیعه و بیشتر مفسّران اهل سنت بر آنند که کعبه پیش از ابراهیم(ع) بوده و پیشینه آن، به زمان حضرت آدم، بلکه قبل از آن برمى گردد، چون از سویى ظاهر اطلاق آیه: « إِنَّ أَوَّلَ بَیْت وُضِعَ لِلنّاسِ لَلَّذِی بِبَکَّةَ مُبارَکاً» (1) این است که کعبه کهن ترین معبد است و از سوى دیگر همه انبیا براساس آیات 31، 58 و 59 مریم و آیات دیگر نماز و سجده مى گزاردند، پس اگر بگوییم قبله گاه آن ها غیر از کعبه بوده، با اطلاق آیه سازگارى نخواهد داشت.(2) و همچنین، این آیه و آیه پس از آن، در مقام بیان مزایاى خانه خدا است که نخستین مزیّت آن، داشتن پیشینه طولانى و ممتد ذکر شده است، به این معنى که محلّى پیش از کعبه پرستشگاه عمومى مردم نبوده وگرنه اوّلیت آن باطل خواهد شد.

دلیل دیگر اینکه این آیه در پاسخ به ایراد یهود در تغییر قبله به سوى کعبه است که اعتراض کردند بیت المقدس سزاوار به استقبال است، چون که قبل از کعبه ساخته شده و قبله گروهى از انبیا بوده است، خداوند به وسیله نزول این آیه مبارکه، پاسخ داد: اگر کعبه قبله قرار گرفت، جاى تعجب نیست، چون که نخستین خانه توحید و با سابقه ترین معبد در زمین است. همچنان که تاریخ و سایر منابع اسلامى هم دلالت دارند که کعبه نه تنها پیش از بیت المقدس بوده، بلکه از زمان حضرت آدم وجود داشته و در تاریخ آمده است که از زمان هاى قدیم، تمام ملل و اقوام هند و فارس و کلدانیان و بودائیان و اعراب، که معتقد به پرستش بودند، به کعبه احترام مى گذاشتند، به طورى که نوشته اند از زمان هاى قدیم هفت معبد بزرگ و عمومى بوده که قدیمى تر از همه، کعبه است.(3)
از این رو، موئیر، خاور شناس مشهور انگلیسى، در کتابى که درباره شرح حال پیامبر اسلام نوشته، از تاریخ نگارى به نام دیودور ـ که نیم قرن قبل از میلاد مسیح مى زیسته ـ نقل کرده که خانه کعبه قدیمى ترین محلى است که به عنوان بندگى خدا براى بشر ساخته شده است.(4) در جوامع روایى شیعه و سنى، روایات زیادى نقل شده که دلالت بر وجود کعبه از زمان آدم دارد که برخى از این روایات، مربوط به دحو الأرض است.(5)

منابع:
1 . آل عمران: 96
2 . آیت الله جوادى آملى، فصلنامه «میقات حج»، ش4، ص55
3 . المیزان، ج3، ص319
4 . غفارى، ابراهیم، راهنماى حرمین شریفین، ج1، ص157
5 . قوله تعالى « وَالاَْرْضَ بَعْدَ ذَلِکَ دَحَاهَا» بسطها، من دحوت الشیء دحواً بسطته و فی الحدیث یوم دحو الأرض، بسطها من تحت الکعبة و هو الیوم الخامس والعشرون من ذی القعدة ; شیخ فخرالدین الطریحی، ج1، ص134

[تصویر:  11408777319843898164.gif]

امضاهای تصویری مناسب جهت ویرایش امضای شما
23-01-2011 09:11 PM
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

ارسال: #3
پیشینه اعمال حج به زمان آدم بر می گردد و بقیه انبیا نیز به فراخور شرایط آن زمان آدابی انجام می دادند .
مثلا حضرت يونس در آغاز حج «لبّيك كشّافَ الكربِ العظامِ لبَّيْكَ» می گفت و عيسى ابن مريم حجّش را با «لَبَّيْكَ يا ذَاالمَعارجِ لبَّيْكَ» آغاز می نمود.

این شیوه ها همواره وجود داشت و بعضا دچار تحریف می گردید و خرافاتی هم با آن ممزوج می شد .
در مورد شیوه حج گذاردن هم بنا بر نقل تاریخی قبل از اسلام کعبه محل بت پرستی بود و مردم با قراردادن بتها در درون کعبه در حقیقت به نوعی بت پرستی می کردند ... هدایا می بردند و نذرها می کردند . به عنوان نمونه كلبى در «الاصنام» مى گويد : قبيله «ازد» هرساله به عنوان حج به مكه مى رفتند و قريش به قصد زيارتِ بتِ عزّى و قبيله «مدحج» براى زيارتِ بتِ «يغوث» و قبائل «لحم و قضاعه و جذام» در محل «اقيصر» حج مى گزاردند.

اینها نمونه هایی بود از تحریفها و شیوه حج گذاردن در میان انبیایقبل از رسول خدا (ص) .

موفق باشید

23-01-2011 09:23 PM
مشاهده وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
bittermoon آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #4
با تشکر فراوان خدمت دوست عزیز هم ولایتی گل
فکر کنم منظورم رو متوجه نشدید.منظور من خود حضرت رسول صلوات الله علیه وآله وسلم بود.چون من شنیدم که تا قبل از حج الوداع به گونه ایی متفاوت حج می گذاردند.منظورم من اون حج بود.
با تشکر
یا علی

24-01-2011 07:10 PM
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

ارسال: #5
سلام

شیوه حج گذاردن پیامبر برطبق روایات به گونه زیر بوده است :

- پيامبر خدا(ص) شب و روز، ده بار طواف مى كردند؛ هر بار هفت دور. سه بار در آغاز شب، سه بار در آخر شب، دو بار هنگام صبح و دو بار بعد از ظهر. و در فاصله اين نوبت ها به استراحت مى پرداخت.(1)
- پيامبر خدا خانه خدا را طواف مى كرد و حجر الاسود را مى بوسيد. (2)
- در هر طواف واجب و مستحب، دست بر حجر الاسود مى كشيد. (3)

آیا به جز این موارد چیز دیگری مدنظر دارید ؟

منابع:
1 . الكافى، ج4، ص428
2. همان، ص567
3. مستدرك الوسائل، ج9، ص389

24-01-2011 07:23 PM
bittermoon آفلاین
کاربر تازه وارد
*

ارسال: #6
منظورمن چیزی که گفتید نبوده.

26-01-2011 11:44 PM
هم ولایتی آفلاین
مدیرانجمن ها

ارسال: #7
سلام

من که هرگونه مسئله ای بوده تقریبا بیان کردم ... نمی دانم دقیقا چه مسئله ای مد نظر شماست .
لطفا با مثالی شفاف و یا روایتی که شنیده اید مسئله را تبیین نمایید .

موفق باشید

27-01-2011 08:19 AM
ارسال پاسخ 

پرش به انجمن: