راهنما تقویم لیست اعضا جستجو

پاسخ گوی آنلاین سؤالات شرعی

زمان کنونی: ۶-۱۶-۱۳۸۹, ۰۴:۱۰ عصر درود کاربر مهمان (ورودثبت نام)

اطلاعیه های تالار

طرح ختم گروهی قرآن در ماه مبارک رمضان

بسته ماه رمضان

[-]
آخرین ارسالی ها
سوالاتی چند از عرفا....
شروع کننده:vahid2451 آخرین ارسال توسط:vahid2451 پاسخ ها:30 فلسفه و عرفان اسلامی مشاهده:390 زمان:امروز
آیت الله مکارم شیرازی: وعاظ، منابر را با خواب آمیخته نکنند
شروع کننده:کنکاش آخرین ارسال توسط:کنکاش پاسخ ها:0 اخبار جهان اسلام مشاهده:3 زمان:امروز
ترجمه آثار علامه عسکری به زبان های زنده دنیا
شروع کننده:کنکاش آخرین ارسال توسط:کنکاش پاسخ ها:0 اخبار جهان اسلام مشاهده:2 زمان:امروز
جشن عروسی اسلامی
شروع کننده:هم ولايتي آخرین ارسال توسط:هم ولايتي پاسخ ها:40 احکام و مسائل شرعی مشاهده:1492 زمان:امروز
طرح ختم قرآن ویژه ماه مبارک رمضان
شروع کننده:هم ولايتي آخرین ارسال توسط:kabutar پاسخ ها:64 ماه مبارک رمضان مشاهده:1512 زمان:امروز
پاسخ به شبهات قرآنی
شروع کننده:هم ولايتي آخرین ارسال توسط:naser66 پاسخ ها:10 قرآن و قرآن پژوهی مشاهده:530 زمان:امروز
وبلاگهای مذهبی
شروع کننده:هم ولايتي آخرین ارسال توسط:bavaran2 پاسخ ها:17 لینکستان سایت های اسلامی مشاهده:992 زمان:دیروز
ماه شوال
شروع کننده:cheshmberah آخرین ارسال توسط:cheshmberah پاسخ ها:0 مناسبتهای مذهبی سال مشاهده:9 زمان:دیروز
بررسی مسائل فنی سایت
شروع کننده:هم ولايتي آخرین ارسال توسط:S_S_T پاسخ ها:46 مدیران مشاهده:284 زمان:دیروز
رد شبهه نامگذاري پدر رسول خدا به عبدالله
شروع کننده:هم ولايتي آخرین ارسال توسط:هم ولايتي پاسخ ها:0 نبوت و پیامبر شناسی مشاهده:14 زمان:دیروز
Plugin By Saeed

ارسال پاسخ 

امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مهدى (عج) در قرآن
نویسنده پیام
هم ولايتي آنلاین
مدیرانجمن ها

اعتبار: 3 تشکر: 638
699 بار تشکر شده در 446 پست
ارسال: #1
مهدى (عج) در قرآن
در قرآن، آيات بسيارى وجود دارد كه به شهادت روايات مستند و معتبر، درباره حضرت مهدى(عج) و قيام جهانى او نازل گرديده است.

در كتاب شريف «المحجّه فى ما نزل فى القائم الحجّه (ع)» كه توسط محدث بزرگوار، مرحوم سيد هاشم بحرانى و با بهره گيرى از دهها جلد كتب تفسير و حديث، تأليف گرديده، مجموعاً (132) آيه از آيات كريمه قرآن ذكر شده كه در ذيل هر كدام يك يا چند روايت در تبيين كيفيت ارتباط آيه با آن حضرت(ع) ، نقل شده است.

در اينجا به ذكر چند روايت در اين مورد، بسنده مى كنم:
1 ـ امام صادق (ع) در باره قول خداى عزّوجلّ: «هو الذى ارسل رسوله بالهدى و دين الحق ليظهره على الدّين كلّه و لو كره المشركون » (1) فرمود:
«به خدا سوگند! هنوز تأويل اين آيه نازل نشده است و تا زمان قيام قائم (عج) نيز نازل نخواهد شد. پس زمانى كه قائم (عج) به پا خيزد، هيچ كافر و مشركى نمى ماند مگر آنكه خروج او را ناخوشايند مى شمارد.» (2)

2 ـ امام باقر (ع) در باره آيه شريفه «و قل جاء الحق و زهق الباطل إن الباطل كان زهوقاً» (3) فرمود:
«زمانى كه قائم(عج) قيام نمايد، دولت باطل از بين خواهد رفت.» (4)

3 ـ امام صادق (ع) در بيان معناى آيه كريمه «و لقد كتبنا فى الزبور من بعدالذكر أن الأرض يرثها عبادى الصّالحون» (5) فرمود:
«تمام كتب آسمانى، ذكر خداست، و بندگان شايسته خدا كه وارثان زمين هستند، حضرت قائم(عج) و ياران او مى باشند.» (6)

4 ـ امام باقر (ع) در باره قول خداى عزّوجلّ: «الذين إن مكّنّاهم فى الأرض اقاموا الصلوة و آتوا الزكاه... » (7) فرمود:
«اين آيه در حق آل محمد(ص) است در حق حضرت مهدى(عج) و ياران او كه خداوند شرق و غرب زمين را تحت سلطه آنان قرار مى دهد و به وسيله آنان دين را پيروز گردانده و بدعتها و باطلها را مى ميراند.» (8)

5 ـ امام سجاد(ع) زمانى كه اين آيه شريفه را قرائت نمود: «وَعَد اللّه الّذين آمنوا منكم و عملوا الصالحات ليستخلفنَّهم فى الأرض كما استخلف الذين من قبلهم و ليمكّننّ لهم دينهم الّذى ارتضى لهم و ليبدِّلنّهم من بعد خوفهم أمناً يعبدوننى و لايشركون بى شيئاً» (9) فرمود:
«به خدا سوگند! آنان شيعيان ما اهلبيت هستند، خداوند ـ آن خلافت در زمين و اقتدار بخشيدن به دين را ـ به وسيله آنان و به دست مردى از ما، كه مهدى اين امت است، تحقق خواهد داد و هم اوست كه پيامبر(ص) در باره اش فرمود: اگر از عمر دنيا جز يك روز باقى نمانده باشد، خداوند همان روز را آنچنان طولانى خواهد كرد كه مردى از خاندان من كه همنام من است فرا برسد و زمين را آنچنان كه از ظلم و جور پر شده باشد، از عدل و داد آكنده سازد.» (10)

6 ـ امام صادق (ع) فرمود: «آيه «أمّن يجيب المظطرّ اذا دعاه و يكشف السّوء و يجعلكم خلفاء الأرض» (11) در باره قائم از آل محمد(ص) نازل شده است. به خدا سوگند، او همان مضطرّ درمانده اى است كه چون در مقام ابراهيم دو ركعت نماز گزارد و فرج خويش از خدا بخواهد، خداوند دعايش را اجابت كند و بديها را برطرف سازد و او را در زمين خليفه قرار دهد.» (12)

منابع:[/b]
1. سوره توبه، آيه 33 اوست خدايى كه پيامبرش را با هدايت و دين حق فرو فرستاد تا آن را بر همه اديان پيروز گرداند اگرچه ناخوشايند كافران باشد.
2. كمال الدين و تمام النعمه ـ شيخ صدوق ـ ج 2 ص 670.
3. سوره اسراء، آيه 81 بگو حق آمد و باطل از بين رفت، همانا باطل نابود شدنى است.
4. الروضة ص 287.
5. سوره انبياء آيه 105 براستى بعد از ذكر، در زبور نوشتيم كه بندگان صالح من وارثان زمين خواهند بود.
6. تفسير على بن ابراهيم، ج 2 ص 77.
7. سوره حج، آيه 41 كسانى كه اگر آنان را در زمين قدرت بخشيم نماز به پا مى دارند و زكات مى دهند.
8. تأويل الآيات الظاهره ـ كتاب خطى ـ .
9. سوره نور آيه 55 خدا به مؤمنان و شايستگان شما وعده داده كه آنان را در زمين همچون پيشينيان خلافت بخشد و دين مورد رضايت خود را براى آنان تمكين و اقتدار دهد و ترس آنان را به امنيّت تبديل كند تا مرا بپرستند و شرك نورزند.
10. تفسير عياشى ج 3 ص 136.
11. سوره نمل، آيه 62 جز خدا كيست كه دعاى درمانده واقعى را اجابت كند و بلاء را رفع نمايد و شما را خلفاى زمين قرار دهد؟
12. تفسير قمى ـ ج 2 ص 129.

[تصویر: 00511273885960359960.gif]

امضاهاي مناسب جهت ويرايش امضاي شما
۴-۱۵-۱۳۸۹ ۱۱:۱۹ صبح
یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
تشکر شده توسط : naser66
naser66 آفلاین
کارشناس اخلاق

اعتبار: 3 تشکر: 894
368 بار تشکر شده در 226 پست
ارسال: #2
RE: مهدى (عج) در قرآن
امام زمان علیه سلام در قرآن
همه ی ما می دانیم که قرآنی که کلام خداست ظاهر و باطن و تفسیر و تأویل دارد.آیات فراوانی در قرآن وجود دارد که در بیان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم سلام که مترجمان و مفسران بزرگ وحی الهی بودند به امام زمان علیه سلام تأویل شده است.در این نوشته به طور مثال به پنج نمونه از این آیات به همراه تفسیر آن پرداخته می شود:
1) آیات دوم و سوم از سوره مبارکه بقره:
2) ذلك الكتاب لا ريب فيه هدى للمتقين

3) الذين يؤمنون بالغيب و يقيمون الصلاة و مما رزقناهم ينفقون

قرآن راهنما و هادی پرهیزکاران است،آنان که به غیب ایمان می آورند.
در تفسیر نور الثقلین از کتاب کمال الدین صدوق روایت است از امام صادق علیه سلام که می فرمایند:«مراد از مومنان به غیب در این آیه کسانی هستند که به قیام حضرت قائم علیه سلام اقرار دارند و به حقانیت آن متعرفند.»
از تأویل این آیه استفاده می شود که قائم آل محمد، حضرت مهدی سلام الله علیه و علی آبائه دارای غیبت و نهان زیستی می باشند و کسانی که به او ایمان دارند اهل تقوی و مورد هدایت خاص قرآن هستند.
2)آیه بیستم از سوره یونس:
و يقولون لولا انزل عليه آية من ربه فقل انما الغيب لله فانتظروا اني معكم من المنتظرين

بگو غیبت فقط از آن خداوند است پس منتظر باشید که قطعاً من با شما در انتظارم.
از حضرت امام صادق علیه سلام مروی است که فرمودند:
«مراد از غیبت حجت غائب می باشد و شاهدش این سخن خداوند است که فرموده : بگو غیبت فقط از آن خداوند است پس منظر باشید که من قطعاً با شما در انتظارم».(کمال الدین/ج2/ص340)
از باطن این آیه شریفه اهمیت انتظار و مقام منتظران حضرت مهدی عج استفاده می شود.
3)آیه 105 از سوره انبیا:
و لقد كتبنا في الزبور من بعد الذكر ان الارض يرثها عبادي الصالحون

وارثان زمین بندگان شایسته و صالح من خواهند بود.
در تفسیر نور الثقلین ذیل آیه فوق از امام محمد باقر علیه سلام گزراش شده است که در تأویل این آیه فرمودند:«وارثان زمین یاران حضرت مهدی سلام الله علیه در آخر زمان می باشند.
همچنین از تفسیر قمی حکایت شده است که منظور از وارثان حکومت زمین حضرت قائم(عج) و یاران وی هستند.
باطن این آیه گویای آن است که سرانجام امام زمان علیه سلام و شیعیانش حکومت زمین را به ارث برده و فرمانروای جهان می شوند.
4)آیه 39 از سوره انفال:
و قاتلوهم حتى لا تكون فتنة و يكون الدين كله لله فان انتهوا فان الله بما يعملون بصير
و با آنان( کفار و مشرکان) پیکار کنید تا هیچ فتنه و فسادی نماند و تمام زمین از آنِ خدا باشد.
در تفسیر مجمع البیان شیخ طبرسی از امام صادق علیه سلام مروی است که فرمودند:
« هنوز تأویل این آیه نیامده و وقتی قائم ما اهل بیت قیام کند کسانی که در زمان او باشند تأویل و مفاد این کلام خدا را خواهند دید. در آن هنگام دین محمد صلوات الله علیه و آله به سر تا سر گیتی خواهد رسید تا هیچ شرک و بت پرستی نماند.»
در تفسیر نورالثقلین از امام محمد باقر نقل شده است که فرمود:«هنوز تأویل این آیه فرا نرسیده زیرا پیامبر برای تأمین نیاز خود و یارانش( از کفار و مشرکین) جزیه می گرفت( و آنان را نمی کشت) و وقتی مفاد کامل این آیه تحقق یابد جزیه پذیرفته نمی شود و باید تمام کفار از بین بروند تا توحید و یکتاپرستی،سراسر گیتی را فرا گیرد و هیچ بت پرستی و شرکی در جهان باقی نماند.
از آیات و احادیث فوق استفاده می شود که با ظهور ولی عصر عج فتنه و ظلم و فساد و شرک از تمام زمین برچیده می شود و بت پرستانی که با دیدن معجزات و نشانه های آسمانی قیام آن حضرت باز هم به وی ایمان نیاورند و دعوتش را به یکتپرستی نپذیرند و با آن موعود الهی به ستیز و نبرد برخیزند نابود خواهند شد.

5)آیه 83 از سوره آل عمران:
ا فغير دين الله يبغون و له اسلم من في السماوات و الارض طوعا و كرها و اليه يرجعون

تمام اهل زمین و آسمان ها خواه و ناخواه در برابر امر او تسلیم اند.
در تفسیر عیاشی از امام صادق علیه سلام مروی است که در تأویل این آیه فرمودند:
«زمانی که قائم ما اهل بیت قیام کند هیچ نقطه ای از روی زمین نماند مگر آنکه گواهی به لا اله الا الله و این که محمد صلوات الله علیه و آله رسول خداست در آن سرزمین طنین انداز شود.
حضرت آیت الله سید صادق شیرازی در کتاب « موعود قرآن» و آقای سید هاشم بحرانی در کتاب« المحجة» برخی از آیات فراوانی را که به وجود مقدس آقا امام زمان سلام الله علیه و علی آبائه تأویل شده با احادیثی از عامه و خاصه در شرح آن آورده اند.

[تصویر: be5843d4a503493aa1c1.gif]
۴-۱۸-۱۳۸۹ ۰۲:۰۸ صبح
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 

پرش به انجمن: