تالارهای گفتمان کشف الیقین

نسخه کامل: جشن عروسی اسلامی
شما در حال مشاهده نسخه متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7
سلام دوستان عزیزم

به نظر شما عزیزان آیا می‏توانیم یک مجلس شاد و در عین حال مطابق با معیارهای اسلامی داشته باشیم؟

داشتم فکر می کردم که مراجع تقلید و علما تاکید بر این دارند که از مجالس عروسی ای که توش لهو و لعب و گناهه دوری کنید . ولی یه لحظه به فکرم رسید پس عروسی اسلامی چه ویژگی ای داره؟

چه جوری میشه هم تو عروسی شاد بود هم گناهی حداقلی هم مرتکب نشد؟

منتظر نظرات گرمتون هستم.

موفق باشید
با اهدای سلام و تحیت
بلاشک جشن عروسی گرفتن همراه با معیارهای اسلام منافاتی با گناه نکردن در این جشن ندارد. می توان شاد بود و گناه نکرد.اصولاً حضرت علی علیه سلام می فرمایند: روزی که در آن نافرمانی خدا نباشد عید است. یعنی اگر گناهی در روزی نباشد آن روز روز شادی است.
سلام
موضوع تاپيك فوق العاده است مشكل واقعي من هم هست.
من صدر درصد معتقد به رعايت موازين شرعي هستم اما خانواده ام نوعي از عروسي را دوست دارند كه با معيارهاي اسلامي نميخونه.
شخصا معتقدم يه شب ارزشي نداره آدم دل اربابش رو بشكونه و در اون شب عبد نباشه! و گناه كنه.از طرفي عروسي مذهبي رفتم واقعا ضايع است يه عروسي كه رفتم مولودي خوان يا مداح! با لحن خاص مداحي ،داشت درمورد عروس ميخوند و حتي مولودي خواندن هم كه بود جالب نبود چون باعث ميشد منزلت مطالب حفظ نشه ولي فعلا كه فكر كنم بهترين راه همينه.كمك كنيد .ايده هاي مثبت خيلي ميتونه خوب باشه.
سلام هم ولایتی بر دوستان عزیز

به نظر من بدون شنيدن موسيقى حرام و بدون استفاده از نوارهاى غيرمجاز شرعى و با كف زدن، مولودى خوانى نقل لطيفه‏ها و حكايات جالب و شنيدنى توسط بعضى سخنرانان ماهر و دعوت از بعضى خانم‏ها براى مجلس زنانه كه در اين مجالس برنامه اجرا مى‏كنندو به مسائل شرعى نيز توجه دارند مى‏توان به مجلس و مراسم، شادى و گرمى لازم را بخشيد.
دعوت از مداحان و افراد خوش‏صدا براى خواندن اشعار مناسب، مولودى‏خوانى، اشعار و سرودهايى كه بعضا صدا و سيما مى‏گذارد يا استفاده از نوارهاى آنها مى‏تواند مجلس عروسى شما را باصفا و شاد كند.

همه آهنگهای ساخته شده که لفظ غنا را حمل نمی کنند .

موفق باشید
سلام
من فکر می کنم مشکلات ما از اون جایی شروع شد که شادی رو محدود در چند کار مثل رقص و آواز و موسیقی و ارتباط با جنس مخالف کردیم.
در صورتی که واقعا این طور نیست.
بحث در مورد این موضوع مفصله مثلا در مورد اینکه
« ملاک اینکه یک کار خوب است یا بد، چیست؟ آیا ملاک لذت است؟»
« آیا ما در شادی ها مان به آرامش روحی هم توجه داریم یا نه؟»
« آیا ما دنبال شادی هستیم یا آرامش؟»
اما چیزی که می خوام اینجا بگم اینه که ما می تونیم تو عروسیامون از شادی های حلال که تعدادشون هم کم نیست، استفاده کنیم.
مثلا دعوت از یک گروه نمایش تئاتر یا اجرای مسابقات گوناگون و شاد برای میهمانان و یا خانواده عروس و داماد یا خود عروس و داماد(که این قسمت میتونه بسیار متنوع باشه لازم به ذکر نیست که بازی هایی که میشه اونارو روی سن انجام داد خیلی زیادن) استفاده از دکور زیبا و نور پردازی هنر مندانه گرفتن عکس یاداری با تمام فامیل و حتی بیان آیات و روایات مناسب با جشن و البته اجرایی مناسب و هنر مندانه و دلربا.
که جا دارد در اینجا تاسف خودم رو از خالی بودن عروسی های ما حتی خانواده های مذهبی تر، از قرآن و روایات ابراز کنم . وفکر می کنم این هم به خاطر این باشه که قرآن ما رو از لهو و عب باز داشته و ما می خوایم تو عروسی کارهایی که واقعا با شان یک انسان سازگار نیست انجام بدیم و در انتخاب یکی از« قرآن » و « اون افعال » قرآن رو در عروسی هامون کنار گذاشتیم. بگذریم.
بذارید این رو هم بگم که همانطور که بقیه برای اعتقادات و اهداف غلط خودشون خرج می کنن و وقت می ذارن ما هم برای حفظ دینمون که اعتقاد داریم درست و محکمه باید وقت بذاریم و چه کاری بهتر از جلوگیری از حرام و تبلیغ حلال. فکر نمی کنم لازم باشه بگم که جلوگیری از حرام واجبه پس اگه برای اون لازم باشه خیلی از کارهای مستحب رو انجام نداد نباید انجام داد.[font=Tahoma][/font]
(01-03-2010 10:01 PM)ghaem-313 نوشته شده توسط: [ -> ]سلام
من فکر می کنم مشکلات ما از اون جایی شروع شد که شادی رو محدود در چند کار مثل رقص و آواز و موسیقی و ارتباط با جنس مخالف کردیم.
در صورتی که واقعا این طور نیست.
بحث در مورد این موضوع مفصله مثلا در مورد اینکه
« ملاک اینکه یک کار خوب است یا بد، چیست؟ آیا ملاک لذت است؟»
« آیا ما در شادی ها مان به آرامش روحی هم توجه داریم یا نه؟»
« آیا ما دنبال شادی هستیم یا آرامش؟»
اما چیزی که می خوام اینجا بگم اینه که ما می تونیم تو عروسیامون از شادی های حلال که تعدادشون هم کم نیست، استفاده کنیم.
مثلا دعوت از یک گروه نمایش تئاتر یا اجرای مسابقات گوناگون و شاد برای میهمانان و یا خانواده عروس و داماد یا خود عروس و داماد(که این قسمت میتونه بسیار متنوع باشه لازم به ذکر نیست که بازی هایی که میشه اونارو روی سن انجام داد خیلی زیادن) استفاده از دکور زیبا و نور پردازی هنر مندانه گرفتن عکس یاداری با تمام فامیل و حتی بیان آیات و روایات مناسب با جشن و البته اجرایی مناسب و هنر مندانه و دلربا.
که جا دارد در اینجا تاسف خودم رو از خالی بودن عروسی های ما حتی خانواده های مذهبی تر، از قرآن و روایات ابراز کنم . وفکر می کنم این هم به خاطر این باشه که قرآن ما رو از لهو و عب باز داشته و ما می خوایم تو عروسی کارهایی که واقعا با شان یک انسان سازگار نیست انجام بدیم و در انتخاب یکی از« قرآن » و « اون افعال » قرآن رو در عروسی هامون کنار گذاشتیم. بگذریم.
بذارید این رو هم بگم که همانطور که بقیه برای اعتقادات و اهداف غلط خودشون خرج می کنن و وقت می ذارن ما هم برای حفظ دینمون که اعتقاد داریم درست و محکمه باید وقت بذاریم و چه کاری بهتر از جلوگیری از حرام و تبلیغ حلال. فکر نمی کنم لازم باشه بگم که جلوگیری از حرام واجبه پس اگه برای اون لازم باشه خیلی از کارهای مستحب رو انجام نداد نباید انجام داد.[font=Tahoma][/font]

خسته نباشید...
عرض کنم که شما در مواردی از عروسیهایی که شرکت داشتید احیانا (( اون افعال )) پیش میامده وگرنه در طول سالیان گذشته و حتی یک مورد که قبل از انقلاب بیاد دارم هرگز از اون افعال حضرتعالی را نه دیده ام و نه شنیده ام.
موسیقی اصیل ایرانی در مجالس عروسی اجرا میشود که ممکن است بجای دستگاه همایون از شور و دشتی استفاده شود که خلاف شرع نیست.خوردن و آشامیدن غذاهای گوناگون و رنگارنگ نیز ممنوعیتی ندارند.چرا تصور میکنید الزاما باید نان و ماست خورد و اگر چند نوع غذا روی میز باشد گناه است؟اصلا شما میتوانید غذای حرام در ایران تهیه کنید؟ گوشت خوک و دیگر گوشتهای ممنوع از کجا میتوان تهیه کرد؟ بقیه مواد غذایی هم سبزیجات است ... و این توانایی آشپز است که آنها را زیبا جلوه دهد که این نیز گناهی ندارد.
در مجالس عروسی نمیتوان مسابقه فوتبال گذاشت. اصولا مسابقه و شرط بندی خود از ممنوعیات است . و در چنین مجلسی نباید روحیه افراد را بسوی برد و باخت و ناراحتی ناشی از باختن سوق داد.
از دیگر سو فرمودید که شادی بمفهوم ارتباط با جنس مخالف نیست.!!!!! وا عجبا ......
مگر نه اینست که در یک مجلس عروسی هر کسی با خانواده اش در آنجا شرکت میکند؟ کدامین کس با اهل خانواده اش و در حضور اقوامش به روابط جنسی یا روابط نامشروع و آنهم در حضور همگان میپردازد؟
اگر یک نفر چنین کرده و شما مطلعید نباید تعمیم ناروا بدهید و تصور کنید همگان آنگونه اند.
در آخر بیانات خود فرمودید که مجالس عروسی ما خالی از قرآن و روایات است.در حالیکه دقیقا برعکس این است. اگر عقد نکاح بر اساس موازین اسلامی و آیات و روایات نبود که نیازی به عروسی نبود.مرد بدون اطلاع دیگران و بدون خواندن خطبه عقد و بدون حضور شهود و بدون درج در دفتر عاقد که اگر عملی غیر قانونی و غیر قانون اسلامی و مخالف موازین شرعی بود منحل میشد ( فلذا یک عمل قانونی برگرفته شده از قوانین اسلامی ست ) .....بدون همه اینها ... جناب داماد " عروس خانم را تصرف مینمود و تمام.
اصلا و اصالتا جشن عروسی یعنی عمل کردن به دستور ازدواج و تامین نیمی از دین که پیامبر فرموده و خواندن خطبه عقد در کنار شادی و سرور.
از اینکه بما آموختید که جلوگیری از حرام " واجب است از شما تشکر میکنیم ولی نفرمودید که واجب عینی ست یا واجب کفایی ؟... یا اینکه نیاز به جهاد را در مجالس عروسی هم وارد میدانید ؟
تصور میکنم بسیار ناپخته دست به کیبورد ( بجای قلم ) بردید.
موفق باشید...
(03-03-2010 05:35 AM)رضا1389 نوشته شده توسط: [ -> ]خسته نباشید...
عرض کنم که شما در مواردی از عروسیهایی که شرکت داشتید احیانا (( اون افعال )) پیش میامده وگرنه در طول سالیان گذشته و حتی یک مورد که قبل از انقلاب بیاد دارم هرگز از اون افعال حضرتعالی را نه دیده ام و نه شنیده ام.
موسیقی اصیل ایرانی در مجالس عروسی اجرا میشود که ممکن است بجای دستگاه همایون از شور و دشتی استفاده شود که خلاف شرع نیست.

سلام بر دوست خوبم

تا جایی که اطلاع دارم شرع چیزی در مورد اینکه کدام دستگاه مجاز است و کدام نیست ارائه نداده . شرع اسلام برای آهنگها معیار و ملاکی به نام « غنا » قرار داده است . هر آهنگی که غنا باشد از نظر شرعی حرام است ( هم نواختن و هم گوش دادنش) و اگر غیر این باشد اشکالی ندارد .
ملاک غنا بودن را هم شرع معین می کند نه صدا و سیما یا فلان خواننده و ... .
برطبق نظر مراجع تقلید موسیقی لهوی و غنا آن است كه به سبب ویژگی هایی كه دارد انسان را از خداوند متعال و فضایل اخلاقی دور نموده و به سمت بی بند و باری و گناه سوق می دهد و معنی مطرب این است كه حالت غیر عادی از نظر وجد و نشاط به وجود آورد و مرجع تشخیص موضوع عرف است. تأثیر بر روی شخصی خاص ملاك نیست بلكه اگر نوع مردم آن را لهوی و مطرب بدانند هر چند بر روی فرد خاصی اثر نداشته باشد باز هم استماع و گوش دادن به آن حرام است. (1)

منابع:
1. برگرفته از اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبری چاپ وزیری, س1130 و 1155
(03-03-2010 05:35 AM)رضا1389 نوشته شده توسط: [ -> ]خوردن و آشامیدن غذاهای گوناگون و رنگارنگ نیز ممنوعیتی ندارند.چرا تصور میکنید الزاما باید نان و ماست خورد و اگر چند نوع غذا روی میز باشد گناه است؟اصلا شما میتوانید غذای حرام در ایران تهیه کنید؟ گوشت خوک و دیگر گوشتهای ممنوع از کجا میتوان تهیه کرد؟ بقیه مواد غذایی هم سبزیجات است ... و این توانایی آشپز است که آنها را زیبا جلوه دهد که این نیز گناهی ندارد.

دوست خوبم

اسلام به صراحت در قرآن کریم با اسراف و تبذیر به مخالفت پرداخته است .
قرآن به صراحت می فرماید : «... كلوا واشربوا و لا تسرفوا انه لا يحب المسرفين‏» (سوره اعراف، آيه 30) بخوريد و بياشاميد ولى اسراف نكنيد مسلما او (خدا) اسراف‏كنندگان را دوست نمى‏دارد . اينجا به عبارت ظريف فرموده كه مسرفين دشمن خدا هستند .

در جاى ديگر فرموده: «ان المسرفين هم اصحاب النار» (سوره غافر، آيه 47): قطعا اسراف‏ كنندگان اهل جهنم هستند . در اين جمله ضمير هم دلالت ‏بر تاكيد دارد يعنى مسرفين حتما در عذاب شديد جهنم خواهند بود . و در محل ديگر فرموده: «ان المبذرين كانوا اخوان الشياطين وكان الشيطان لربه كفورا» (سوره اسراء، آيه 30): مسلما اسراف‏كنندگان برادران شياطين هستند و شيطان بر خدا كافر است .

با توجه به این مطالب مگر در عروسی های آن چنانی ندیده اید که چه مقدار غذا حیف و میل می شود ؟ آراستگی عیبی ندارد بلکه اسراف مذموم است . یا مثلا چه هزینه ای بابت لباسهای گران قیمت داده می شود و یا چه بدهیهایی بالا می آید که مدتها گریبانگیر عروس و دامادی است که تازه بنیاد زندگی مشترک را پایه ریزی کرده اند .

موفق باشید
(03-03-2010 05:35 AM)رضا1389 نوشته شده توسط: [ -> ]از دیگر سو فرمودید که شادی بمفهوم ارتباط با جنس مخالف نیست.!!!!! وا عجبا ......
مگر نه اینست که در یک مجلس عروسی هر کسی با خانواده اش در آنجا شرکت میکند؟ کدامین کس با اهل خانواده اش و در حضور اقوامش به روابط جنسی یا روابط نامشروع و آنهم در حضور همگان میپردازد؟
اگر یک نفر چنین کرده و شما مطلعید نباید تعمیم ناروا بدهید و تصور کنید همگان آنگونه اند.

مگر در مجالس عروسی افراد نامحرم حضور ندارند ؟ دختر عمو ، دختر عمه و ... برای پسران و پسر عمو و پسر خاله و ... برای دختران . اینا همه نامحرمند دیگه .
از طرفی مگر ارتباط با نامحرم فقط ارتباط جنسی است ؟ حرف زدنهای بی مورد و آنچنانی ، تکه پراندن و متلک گفتن ، خندیدن و به اصطلاح چشمک زدن و ... مگر ارتباط نیست ؟
همه اینا از لحاظ شرعی در ارتباط با نامحرم ایراد و اشکال دارد .
این مورد جزو موارد تعمیم ناروا و ناصواب نیست که ازش بگذریم . در اکثر مجالس وجود دارد .
(03-03-2010 05:35 AM)رضا1389 نوشته شده توسط: [ -> ]در آخر بیانات خود فرمودید که مجالس عروسی ما خالی از قرآن و روایات است.در حالیکه دقیقا برعکس این است. اگر عقد نکاح بر اساس موازین اسلامی و آیات و روایات نبود که نیازی به عروسی نبود.مرد بدون اطلاع دیگران و بدون خواندن خطبه عقد و بدون حضور شهود و بدون درج در دفتر عاقد که اگر عملی غیر قانونی و غیر قانون اسلامی و مخالف موازین شرعی بود منحل میشد ( فلذا یک عمل قانونی برگرفته شده از قوانین اسلامی ست ) .....بدون همه اینها ... جناب داماد " عروس خانم را تصرف مینمود و تمام.
اصلا و اصالتا جشن عروسی یعنی عمل کردن به دستور ازدواج و تامین نیمی از دین که پیامبر فرموده و خواندن خطبه عقد در کنار شادی و سرور.
ا

دوست عزیز

نکند شما در مجالس عروسی آهنگهای غربی و بندری را آیات وحی فرض نمودید ؟ بله عقد بستن و ازدواج نمودن به سیره و شرع است . اما محتوای مراسم ازدواج و عروسی که بعد از عقد است چطور ؟ محتوایی که بر خلاف نظرات شما از قران اثبات نمودم که خلاف شرع است .
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7
لینک مرجع